usch (olyckligt kär)

07.10.2009
hej, det är så att jag har varit kär i en kille nu länge, och så skickade jag med honom via sms å prata, å frågade om han var intresserad av mej, så sa han nej tyvärr, "jag är inte kär i dej :(".
och nu i skolan bara glor han på mej, och ja tycker om honom massvis, jag mår jätte dåligt av det, vet inte vad ja skall ta mej till..
kan knappt se honom utan att bli ledsen.. jag är deppad varje dag av det..
kan jag seja något till honom? eller vad skall jag göra? det är bara han som finns i mitt huvud..
25.11.2011

Hej! Du är säkert mycket ledsen just nu och det känns hårt att inte få gensvar på sina starka känslor för någon. Tyvärr finns det inget enkelt snabbt sätt att bota hjärtesorger och det är något som de allra flesta människor råkar ut för någon gång i livet. Det var i alla fall jättemodigt av dig att fråga om han också är intresserad och det kan du vara stolt över att du vågade göra! Sen så verkade det ju som att han svarade ärligt och beklagade att han inte är kär i dig. Man kan ju aldrig styra en annan människas känslor och ibland är det bara så att vi måste acceptera att den andra inte tycker om en på exakt samma sätt som man själv gör. Men kom ihåg att det betyder absolut inte att det skulle vara något fel på dig!

Att han ser på dig i skolan nu kan bero på att han blivit överraskad över det du skrev eller att han kanske ändå gärna vill vara din vän. Kanske är det bäst om du försöker vara �?som vanligt�? och ändå tala till honom som en vän. Mår du dock väldigt dåligt och funderar på varför han skrev så, så kan man ju försöka fråga varför. Men ibland är det så att man inte heller själv exakt vet varför, men man har inte alltid �?de rätta�? känslorna bara.

I övrigt så är det alltid bra att ta tröst av sina vänner i sådana här stunder och även komma ihåg att göra roliga saker! Då brukar det vara lättare att tänka på lite annat också, för du skall absolut inte gräva ner dig, för man vet aldrig vilka spännande nya saker som kan ske i framtiden!

Hälsar Decibel-experten


Hej tjejen!

För det första: jag lider med dig! Jag vet hur jäkla tungt det är att vara olyckligt kär och jag vet att du inte vill höra detta nu, men DET GÅR ÖVER! Det kan antingen bli så att du inte längre är "olycklig" eller att du inte längre är "kär" i just den här killen, men någondera av de här två sakerna kommer att hända och det ganska snart.

Om vi tar det första alternativet först, att du inte längre skulle vara olycklig: det kan faktiskt vara så att om han nu glor på dig hela tiden så kan detta bero på en av tre saker.

1) Antingen så är han bara medveten om att du är kär i honom och tittar på dig därför. Han kanske känner sig smickrad av att det ändå finns någon som tycker om honom där ute, fastän han inte besvarar känslorna. Eller så kanske han känner sig obehaglig till mods, eftersom han inte är kär i dig.

2) Han tittar på dig för att han börjar fundera på ifall du ändå inte är en söt och trevlig tjej egentligen. Kanske håller han långsamt på att få känslor för dig?

3) Han kanske tittar på dig bara för att du tittar på honom. Du vet hur det är när man känner av att någon tittar på en, man liksom bara måste titta tillbaka på den personen, fastän man kanske varken känner bu eller bä för den människan? Det betyder ingenting att man tittar tillbaka.

Vilket av dessa alternativ som är rätt så vet bara han själv. Vill du så kan du kolla läget igen om ett tag vid ett lämpligt tillfälle. Är det kanske så att han håller på att bli kär i dig eller vill han bara att du ska sluta glo på honom? Ganska mycket kan du läsa ut av hans kroppsspråk. Tittar han bort eller ner, lyfter axlarna, kurar ihop sig, vänder sig bort från dig med hela kroppen... ja då är han helt enkelt intresserad. Om han däremot vänder sig mot dig med kroppen, kanske möter din blick igen och igen och håller kvar din blick i någon sekund extra, kanske om han till och med ler. Då är du något positivt för honom. Då har det chans att bli något och kanske kanske kanske du inte längre kommer att vara olyckligt kär utan lyckligt kär.

Nå, det andra alternativet: att du inte längre är kär i honom. Det är mycket mer troligt att det ska ske än det första alternativet. Tyvärr. Han HAR ju faktiskt sagt att han inte är kär i dig och kanske det smartaste för dig vore att bara acceptera det. Han är inte kär och chansen att han skulle bli det om han inte redan har blivit det så är ändå rätt liten. Man brukar ju ändå rätt ofta bli kär vid första ögonkastet, eftersom det är då man bildar sin första uppfattning om någon, hur den här människan verkar vara som person osv. Om det inte klickar direkt så är det inte sååå troligt att det ska klicka senare heller. Men det är inte heller säkert, eftersom folk utvecklas hela tiden, ser annorlunda ut och beter sig annorlunda redan om ett år eller två.

Men nu är det ju tyvärr så att han rakt ut sagt att han inte är kär i dig. Men på samma är det bra, eftersom du nu kan jobba på att glömma honom. Bra eftersom du då sedan kan vara helt nöjd utan att vara kär i någon alls eller så kan du bli kär i någon annan. Ibland är det tyvärr så att det KAN kännas rätt tryggt att vara kär i någon som det inte finns så stora chanser för att det faktiskt ska bli något med. För om det verkligen börjar hända något, man blir ihop osv, så är det enormt pirrigt och osäkert. Man kan bli mycket mera kär och man kan bli mycket mera sårad om det faktiskt har hänt en massa mellan en själv och en pojkvän.

Hoppas att mina erfarenheter hjälper dig och lycka till med Kärleken!
Hälsar webbredaktören Liselott

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Har snapat med en kille i några dagar, men enda sedan vi började skicka åt varandra har han varit dryg med att öppna mina snapar. När han väl svarar skickar han alltid snällt. Men både idag och igår h...
Läs mera

Hur får jag större penis för mina kompisar vill ha rövsex med mig
Läs mera

Hej! Jag undrar varför min pojkvän inte verkar vilja träffa min släkt, jag tycker det ändå är ganska viktigt men kanske han tycker det är för tidigt eller är nervös?
Läs mera

Hej decibel!
Min fråga är ganska simpel eller jag vill snarare ha ett råd bara. Jag har under tre veckors tid skrivit med en kille och nyligen bestämt att vi ska träffas om två veckor. Vi bor i olika...
Läs mera