usch vad läng (varit kär) !!

05.10.2009
Hej!
Jag tycker att jag skulle vilja börja ha en pojkvän! men det står bara still. Å dessutom har jag starka känslor för en nu, ja ha tykt om honom i sekärt 2 år. Hu ska ja göra för att få hans uppmärksamhet? ja e int heller precis så modig att gå och prata me honom, eftersom han är i ett pojkgäng.
25.11.2011

Hej!

Tack för frågan! Dessvärre är det lite knepigt att svara, både för att Kärleken alltid är knepig och dels för att vi ju inte vet något om er. När det gäller killen du haft ögonen på så om vi skulle veta vilka tex hobbyn killen har skulle det vara lättare att tipsa dig på sätt att ta kontakt. Men Våga fråga! är ju till för att ni ska få fråga utan att behöva avslöja vem det är som frågar, så nu har jag och mina kolleger (ungdomsledarna) slagit våra kloka ihop och grävt oss bakom örat efter bra knep som vi lagrat där:

Den ena av mina jobbkompisar säger att du i princip bara har två val: 1) DU FORTSÄTTER VARA BLYG OCH LIDA I TYSTHET ELLER 2) DU GÅR FRAM OCH TALAR MED HONOM. Och visst, det är pudelns kärna, som uttrycket lyder. Du kan ju inte bara sitta och vänta på att han ska gå och bli kär i dig...

Men jag som själv varit blyg så kan förstå att det verkligen inte nappar att bara stega fram till honom om han är omgiven av flabbande, omogna kompisar. Så jag skulle råda dig att fundera på att "gå fram till honom" antingen virtuellt eller när han faktiskt inte är omgiven av sina kompisar.

Sådär i verkligheten: var är han ensam men "ut åpå" så att du skulle ha chans att springa på honom? Har han någon träning som han far till ensam och far han då tex med cykel längs någon väg där du bara kan råka vara ute med hunden? Brukar han fara och handla till Sale med sin morsa på fredagskvällarna? Brukar han vänta på sin farsa på bibban för att få skjuts hem?

Fundera på var du skulle kunna råka på honom och när du väl ser honom så måste du nog bara ta mod till dig och gå fram och prata. Fråga vem han väntar på, hitta sedan på något att fortsätta prata med honom om, något som han kan tycka att är intressant. Tex vad kör hans farsa med för bil, vad är det för årsmodell, ja er familj funderar också på att köpa en ny bil men det har inte blivit av. Vad tycker han att är fördelarna med just den bilmodellen osv. Låter töntigt när det är skrivet, men låtsas som om det är den naturligaste saken i världen att prata om, som om du bara fördriver tiden med att prata med honom. Men baktanken att du frågar om något han kan svara på - kan ju vara fotboll, playstation, facebook, något som hänt i skolan (tex att Decibel var och hälsade på, vad tyckte han om den sajten, har han varit inne och kollat på sidorna osv) - är att han nu iallafall SER dig, kanske tom tycker att du är trevlig, söt, smart som funderar på bilar... Ju mer ni pratar desto mer chans har han att lära känna dig. Och gillar man en person för hennes personlighet minskar utseendet i betydelse! Om man frågar killar vad det är de gillar hos sina flickvänner så är det inte alltid "att hon är snygg" som är det första svaret utan snarare tycker han att han kan prata om allt möjligt med henne, att hon är snäll, att hon är kul att spela playstation med osv. Detsamma gäller vad tjejer gillar hos sina pojkvänner, ja egentligen vilken väg det än är, homosexuella eller bara bästa kompisar. Ingen vill vara ihop med någon som är snygg men blåst, elak eller tråkig.

Samma saker som jag skrev om ovan kan du prata med honom om "sådär annars bara" på nätet. Är han på Facebook? Är ni vänner där? Kolla när han är inloggad där, eller på MSN, RadioX3M:s commynity, Berusad, varsomhelst där han "hänger" virtuellt (fast då måste du luska ut vad han kallar sig där), och starta en real-time-chat med honom?

Tyvärr är det nog bara att våga prata med honom i det här fallet, oavsett vilket sätt du hittar på. Man kan liksom inte bara sitta och vänta på att Kärleken ska hitta en utan man måste ju befinna sig i en sådan situation att den får en ärlig chans att slå till.

Det värsta med Kärleken i tonåren är att den verkar finnas till oavsett om man har en pojkvän/flickvän eller om man är kär i någon viss person. Personligen var jag mest kär i Kärleken när jag var i tonåren - objektet för mina känslor varierade. Men oj vad jag längtade efter någon att kyssas med, vara romantisk med, få kärleksbrev av (kanske mera sms och mail numera), gå hand i hand med, dansa tryckare med... När det inte fanns någon lämplig person att vara kär i så hittade jag till och med på någon som jag skrev långa storys om! Det var nästan lika kul, om än inte lika pirrigt. Så det är alltid något att ta till när man längtar efter någon att vara förälskad i...

Ett stor lycka till med den där knepiga Kärleken!
Hälsar webbredaktören Liselott

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Har snapat med en kille i några dagar, men enda sedan vi började skicka åt varandra har han varit dryg med att öppna mina snapar. När han väl svarar skickar han alltid snällt. Men både idag och igår h...
Läs mera

Hur får jag större penis för mina kompisar vill ha rövsex med mig
Läs mera

Hej! Jag undrar varför min pojkvän inte verkar vilja träffa min släkt, jag tycker det ändå är ganska viktigt men kanske han tycker det är för tidigt eller är nervös?
Läs mera

Hej decibel!
Min fråga är ganska simpel eller jag vill snarare ha ett råd bara. Jag har under tre veckors tid skrivit med en kille och nyligen bestämt att vi ska träffas om två veckor. Vi bor i olika...
Läs mera