Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Förhuden sitter fast
11.07.2018
Hej hej. Min förhud sitter fast i ollonet på hela min vänstra sida. Den sitter fast en bit ner på ollonet och det gör så att jag får ganska ont när jag drar tillbaka förhuden långt bak. Jag har sätt några andra sökare som fått svaren att förhuden är tillfälligt fast och att det lossnar efter ett tag. Men jag TROR inte att min förhud är "fastklistra...
Visa hela frågan och svaret
Hej hej. Min förhud sitter fast i ollonet på hela min vänstra sida. Den sitter fast en bit ner på ollonet och det gör så att jag får ganska ont när jag drar tillbaka förhuden långt bak. Jag har sätt några andra sökare som fått svaren att förhuden är tillfälligt fast och att det lossnar efter ett tag. Men jag TROR inte att min förhud är "fastklistrad" på ollonet. Jag tror att den har vuxit fast eller nått. Men i är inte säker. Detta gör mig orolig inför framtida sex, att det ska göra ont. Vad är det som jag ska göra. Känns pinsamt att berätta för mina föräldrar. Behövs operation??? Orolig
Liselott 17 glad3
Ungdomsinformatören Liselott svarar:
Besvarad: 13.07.2018

Hej!

Det är inte alls någon ovanlighet att delar av förhuden sitter fast i ollonet, alltså ordentligt fast. Vi får frågor hit till Decibel om det varje vecka (eller om trång förhud osv). Och det behövs bara ett enkelt litet ingrepp av en läkare för att fixa det. I bästa fall går det med lokalbedövning, ett snitt och något stygn och läker på några dagar. Så ta och ring din lokala hälsostation och förklara vad det är frågan om. Du kan be om en manlig läkare om du vill. Det är bra att få det fixat nu, både ifall du ännu skulle växa lite och för att du ska kunna ha sex och självsex smärtfritt och smidigt.

Kram, Liselott

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2018 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!