10 dagar tidig mens

06.08.2022
Hej! Jag fick just min mens 10 dagar för tidigt. Har en app där det står ungefär när den ska komma. Min mens har aldrig varit oregelbunden och kommer alltid ungefär med en månads mellanrum. Har tagit två olika mediciner i några dagar och slutade ta medicinen för ca 2 dagar sedan, så jag undrar om det kan vara orsaken? Har haft mens i flera år nu, så fattar inte varför den plötsligt blev oregelbunden. Har inte ändrat några rutiner och jag äter precis som jag brukar.
Malin W N

Barnmorska och sexualrådgivare Malin svarar

08.08.2022

Hej, 

Ja, det kan vara så att medicinen påverkat. Jag tänker att mensen kommer som vanligt igen nästa månad! Men det man ska veta är att menscyklarna ibland kan variera lite, vilket inte är farligt! 

Kram!
Malin 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Fick min första mens lite över ett år sen och min mens var jätte oregelbunden tills Februari och då var min mens regelbunden i 5 månader men nu i juli så var jag först sen i 2 veckor, sen hade jag men...
Läs mera

Jag har haft mens i nästan ett år nu och allting har gått bra, men nu har min mens inte kommit på 15 dagar. Är det normalt att ha en oregelbunden mens ännu? Varför får jag inte min mens!??
Läs mera

Hej, jag har ätit ppiller i 3-4 år med 7 dagars paus efter varje karta.
Nu efter senaste mensen är jag på den 8:onde pillret fått lite mörkbrunt blandat i flytningar och ibland lite blod.
Har aldrig ...
Läs mera

Hej! Slutade med ppiller i mitten på maj ungefär, efter att ha ätit dem (yaz) i ca 3,5 år. Har fortfarande inte fått min mens tillbaka men efter en enkel googling har jag förstått detta är normalt att...
Läs mera