Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

En fråga om mens
09.08.2018
Hej, har en fråga. Hade mens i ca 11 dagar och nu har jag varigt utan den i 8 dagar och jag har en sådan kalender på mobilen så jag skriver upp. Och nu står det att de är 9 dagar kvar till mensen kommer. Så betyder det då att jag bara kommer vara utan mens i ca 17dagar??
Visa hela frågan och svaret
Hej, har en fråga. Hade mens i ca 11 dagar och nu har jag varigt utan den i 8 dagar och jag har en sådan kalender på mobilen så jag skriver upp. Och nu står det att de är 9 dagar kvar till mensen kommer. Så betyder det då att jag bara kommer vara utan mens i ca 17dagar??
tessi2016
Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar:
Besvarad: 10.08.2018

Hej.

Då det handlar om mensen så kan du inte tro på några appar på telefonen, eftersom en app omöjligt kan känna till eller förstå hur just DIN mens fungerar. Apparna grundar sig på vad som är vanligast, d.v.s. en menscykel på 28 dagar som fungerar regelbundet. Så den kan inte ta hänsyn till just din livssituation och menscykel.

Med tanke på din ålder så är det ju inte alls konstigt fast din mens är oregelbunden, och det finns faktiskt ingen som kan säga när din mens kommer att dyka upp nästa gång, så det enda du kan göra är att ta det lugnt och vänta.

Lita inte för mycket på apparna, de kan ge en fingervisning om när man ungefär kan vänta mensen, men DU känner din kropp bäst, så om inte du vet när mensen är på kommande så finns det inte en chans att en app skulle göra det.

Kram

Tessi

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!