Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Oregelbunden mens
13.11.2017
Hej! Min mens är väldigt oregelbunden. Ibland kommer den efter 20 dagar, ibland 30+, som senast kom den efter 45 dagar (vilket ledde till en hel del oro gällande graviditet o.s.v.) Vanligtvis får jag mens med 34 dagars mellanrum, men som sagt så kan det kasta ganska mycket, och det är otroligt irriterande. Jag är inte stressad, jag äter ordentlig...
Visa hela frågan och svaret
Hej!
Min mens är väldigt oregelbunden. Ibland kommer den efter 20 dagar, ibland 30+, som senast kom den efter 45 dagar (vilket ledde till en hel del oro gällande graviditet o.s.v.)
Vanligtvis får jag mens med 34 dagars mellanrum, men som sagt så kan det kasta ganska mycket, och det är otroligt irriterande. Jag är inte stressad, jag äter ordentligt, sover, tränar, har inget aktivt sexliv längre, har haft mens i 7 år, o.s.v. så det finns ingen orsak (vad jag vet) för min mens att vara så oregelbunden.
Så jag funderar på p-piller eller något liknande för att få den mera regelbunden, dock har jag alopecia areata, och får fläckar nu och då. Jag har läst att p-piller eller andra saker som påverkar hormonerna kan kicka igång alopecian, eller påskynda den i och med hårsäckarna, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra.
Jag är trött på att ha så oregelbunden mens, men jag vill inte heller göra alopecian värre på något vis. Jag lider inte av att ha alopecia, det är ändå så pass sällan/litet, men värre behöver det ju inte bli..
Så, påverkar p-piller, plåster, stavar, etc etc alopecian? Vet inte riktigt vad jag ska tro med alla källor som säger olika :s Aa

Tack för din fråga! Den har nu registrerats och ungdomsinformatörerna kommer att svara på den eller skicka vidare den till rätt expert. Svar kommer så snart som möjligt men senast inom fem arbetsdagar. Du och andra kan redan nu kommentera din fråga, men kommentarerna kommer inte att synas innan ungdomsinformatörerna kontrolläst dem.

Skriv kommentar
Mollom CAPTCHA
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!