Medicin

04.11.2020
Kan man köpa antidepressiva utan recept och som under 18?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

05.11.2020

Hej,

Nej, det kan man inte. För att få utskrivet antidepressiva behöver man alltid träffa en läkare/psykiater som tar ställning till ditt tillstånd och vid behov ordinerar det hen anser att behövs. I många fall är det bättre med någon form av terapi än enbart mediciner eftersom medicinerna i sig inte löser några problem. I andra fall är mediciner nödvändiga för att reda upp en situation så att man sedan kan börja arbeta på det som orsakar problemet. Men som sagt är det en läkare som behöver ta ställning till saken.

Om du upplever att du mår så dåligt nu att du behöver hjälp så rekommenderar jag att du diskuterar saken med din skolhälsovårdare som kan boka en tid åt dig till skolläkaren, eller att du själv bokar tid till en läkare på hvc.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, Jag har en fråga om hypokondri/hypervigilans. Kan man få en diagnos på papper att man har detta? Jag upplever att det är svårt att avgöra eller lita på mej själv OM jag är sjuk. Ofta så blir sake...
Läs mera

Hej!
Jag brukar ofta vara kissnödig, men upplever inga andra typiska symptom för typ 1 diabetes, betyder det att jag har sjukdomen?
Läs mera

Hej, jag har acne och har haft det sedan jag va 9. Jag har fått antibiotika mot det för 1,5 år sedan och då gick det bort, inte helt men en del. Nu undrar jag vad jag kan göra. Har också acne på rygge...
Läs mera

Hur görs cystoskopi på män till, har sten i urinblåsan men fick inte nå bra info från hvc hur de ska göra? Orolig
Läs mera