Obehaglig känsla under revbenen

02.11.2020
Hej!
Jag har nu under en längre tid, ca ett halvår tillbaka haft en obehaglig känsla på högra sidan under revbenen. Till höger och uppåt från naveln, precis vid bröstkorgens / revbenens slut. Nu den senaste månaden har obehagskänslan blivit lite värre vilket också är anledningen till att jag hör av mig.

Jag kan känna en ”buktning” på höger sida som jag inte har på vänster sida och den känns skarp och öm när jag trycker på den. När jag känner på ryggen känns revbenen ömma på högra sidan men inte på vänstra. Vad kan detta bero på?

/väldigt orolig och rädd :))
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

03.11.2020

Hej.

Jag tror inte att du behöver vara orolig för de symtom du beskriver, men eftersom jag inte har någon möjlighet att undersöka dig och ställa tilläggsfrågor så tycker jag att du skall boka tid till en läkare som kan ta ställning till alla dina symtom och lugna dig. Jag har ingen möjlighet att på basen av denna information gissa vad symtomen beror på, men även om jag är rätt säker på att du inte behöver oroa dig så tror jag inte heller att det lyckas lugna dig.

Så boka en tid till en läkare på hvc och berätta om dina symtom. Skriv på förhand ner vilka saker då skall ta upp med hen så att du minns allting. Efter läkarbesöket kan du förhoppningsvis andas lugnare. Men det är bra att du skriver in då du bekymrar dig, kanske det kan hjälpa lite att få skriva ner sina tankar även om jag inte kan ge något konkret svar.

Kram

Tessi

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!
Jag brukar ofta vara kissnödig, men upplever inga andra typiska symptom för typ 1 diabetes, betyder det att jag har sjukdomen?
Läs mera

Hej, jag har acne och har haft det sedan jag va 9. Jag har fått antibiotika mot det för 1,5 år sedan och då gick det bort, inte helt men en del. Nu undrar jag vad jag kan göra. Har också acne på rygge...
Läs mera

Hur görs cystoskopi på män till, har sten i urinblåsan men fick inte nå bra info från hvc hur de ska göra? Orolig
Läs mera

Hej Decibel!
Jag är i processen att få kela-ersatt psykoterapi. De privata terapeuterna i min hemkommun har ganska långa köer, och jag fick tips om att man inte behöver välja en terapeut från orten if...
Läs mera