Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Vad kan det vara?
19.06.2017
Hej! Har sår precis vid slidöppningen och jag vet inte vad de beror på. Fick dem vid ett samlag som gick alldeles för fort och vi var fulla. Nu är det så att de läknar inte, har haft dem i ca en månad. De gör inte speciellt ont och är inte öppna utan det är mer en hinna på, nästan vitaktiga. Ibland svider de lite och ibland känns de inte alls. Up...
Visa hela frågan och svaret
Hej!
Har sår precis vid slidöppningen och jag vet inte vad de beror på.
Fick dem vid ett samlag som gick alldeles för fort och vi var fulla.
Nu är det så att de läknar inte, har haft dem i ca en månad. De gör inte speciellt ont och är inte öppna utan det är mer en hinna på, nästan vitaktiga. Ibland svider de lite och ibland känns de inte alls. Upplever även att jag fått lite knottror.
Har testat mig för alla könssjukdomar och svaren ör negativa så der är inte det. Någon aning om vad det kan bero på?

Kan tillägga att jag befann mig i Australien när detta samlaget skedde. Mändie
tessi2016
Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar:
Besvarad: 19.06.2017

Hej.

Jag tycker att du skall kontakta preventivrådgivningen eller en läkare/gynekolog som kan undersöka dig. Det är svårt att på basen av det du skriver veta vad det rör sig om. Till en viss del är det normalt med knottror i underlivet (talgkörtlar o.s.v.) men om du har haft såret i mer än en månad och det inte läker så är det nog dags att kolla upp saken.

Så ring till preventivrådgivningen på din ort och boka tid. Eventuellt finns det anledning att göra testen för könssjukdomar pånytt. Olika sjukdomar har ju olika lång inkubationstid så i värsta fall syntes det inte ännu på testet som togs, men det kan också häna att allt är helt normalt. Kolla upp det för säkerhets skull.

Kram

Tessi

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!