Yrsel

07.07.2020
Hej, jag har ett problem som börjar bli riktigt störand och som påverkar min vardag.

Jag har sedan kaske två år tillbaka haft yrsel som käns som att jag skulle gå på en båt, detta har jag nästan hela tiden ibland kraftigare än andra.

Jag skulle vilja veta vad detta skulle kunna bero på. Kan det bero på att jag har stel nacke? Eller kan det bero på att jag har slått mitt bakhuvud i en dörr för ca 2 år sen? Eller kan det vara min ögon det är fel på? Ja, de vet jag inte, har ni några tankar på vad det skulle vara. Är detta ett problem som jag måste berättar om för andra för det har jag inte vågat.

Speciellt när jag går, men inte på springmatta, så börjar det bli riktigt obehaglig för när jag stannar så ser det ut som att jag skulle fortsätta att gå eller något det är svårt att Förklara känslan. Och til exempel när jag cycklar så när jag kommer fram så känner jag mig riktigt yr värre än vanligt och sådant kan jag få när jag också har gått en längre bit typ 4 km men de små symptom uppkommer redan när jag går ca 50 meter.

Förlåt om det inte hänger ihop det jag skriver. Hoppas att ni har någon aning om vad det kan vara. Väldigt orolig tjej
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

08.07.2020

Hej,

Det finns olika orsaker till att man kan uppleva yrsel, dels kan det bero på blodsockret och blodtrycket, men också (vilket kanske låter mer sannolikt i ditt fall) någon störning i balansorganet, d.v.s. inuti mellanörat. Det kräver nog ändå att en läkare undersöker saken.

Så boka tid till en läkare på hvc på din ort, så får hen påbörja utredningarna. Det är ingenting att skämmas över så ingenting hindrar dig att berätta om ditt problem.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej har ont i vänster pungkula o kukroten, där kuken går in i kroppen
Läs mera

K5

Kostar det att gå till psykolog eller vad de nu heter i K5?
Läs mera

Hej! Jag har ett problem. Sen typ söndag natt har jag haft från och till JÄTTE ont i magen. Ibland hjälper int änns värkmedicin. Jag tog något för förstoppning en gång men det gjorde inte magen bättre...
Läs mera

Hej!

Jag har en hudflik vid analöppningen och har haft det i flera år och har inte försvunnit, den är lite röd kanske det är hemorrojder?. Den ger mig inte några besvär men jag tycker det är jobbigt ...
Läs mera