Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Bröstvårtor!!!
10.07.2018
Mina bröst har inte vuxit på ett år snart, skulle därför säga att dem är färdigutvecklade. Mina bröstvårtor däremot hoppas jag inte är de då dem inte har någon form alls, de är bara som en mjuk kudde, tycker personligen verkligen inte om det !! Kommer dem alltid se ut såhär ???
Visa hela frågan och svaret
Mina bröst har inte vuxit på ett år snart, skulle därför säga att dem är färdigutvecklade. Mina bröstvårtor däremot hoppas jag inte är de då dem inte har någon form alls, de är bara som en mjuk kudde, tycker personligen verkligen inte om det !! Kommer dem alltid se ut såhär ??? Anonym
Liselott 17 glad3
Ungdomsinformatören Liselott svarar:
Besvarad: 11.07.2018

Hej Anonym!

Hm, svårt att säga. Det är möjligt att de kommer att se ut så där, men det är även möjligt att de bara pausat lite och ännu kommer att utvecklas lite till. Det är ju vanligt att man går igenom puberteten i knyckar, tex växer massor på längden på en kort tid, och likadant kan det vara med brösten. Det behöver inte betyda att de kommer att bli större, men de kan ännu liksom utvecklas inuti. De bröst man har som ung tjej behöver inte heller se ut som de som man har som fullvuxen kvinna, utan både sådant som viktförändringar och amning kommer troligen att påverka deras utseende ännu.

Men vissa tjejer har helt enkelt bara mjuka och "otydliga" bröstvårtor som inte direkt sticker ut från vårtgården som en knopp. Det är helt normalt det också, precis som att ha olika form på vårtgårdarna, olika stora bröst (det är faktiskt fler kvinnor som har olika stora än som har lika stora bröst) och olika färg på dem. Det kanske inte alltid ser ut som porrstjärnornas bröstvårtor, eftersom porrstjärnor så gott som alltid väljs ut på basen av deras brösts och underlivs utseende, liksom andra, typ fotomodeller, skådespelare (som ibland faktiskt kan ha stand in:s istället för att visa sina egna på vita duken) och BH-modeller - därför ser de alla mer eller mindre likadana ut och det är ofta de som utgör en stor del av de synintryck vi fått. Då tror vi att det är så det borde se ut. Men gå till simhallens duschrum för kvinnor en vanlig tisdagskväll så får du se sanningen! Eller inte riktigt ändå, eftersom det tyvärr finns kvinnor i alla åldrar som tror att deras bröst ser så fel ut jämfört med bildernas att de har komplex för dem och inte vågar visa sig ens för andra kvinnor.

Som sagt, så är det många som har mjuka och platta bröstvårtor. De kanske styvnar när det är kallt eller när man är kåt och syns bättre då, men vanligtvis kanske de inte skulle synas genom en t-pajta ens. Och det är helt okej. De kommer troligen också att fungera hur bra som helst att amma med, både för att babyn nog nappar tag och för att det finns hjälpmedel. Många tjejer med sådana bröstvårtor får mer utstående vårtor efter att de ammat ett barn, det liksom formar om brösten. Och för killar har bröstvårtornas form faktiskt inte så stor betydelse som man skulle tro. För dem är det oftast viktigare ATT man har bröst och ATT de får röra dem och njuta av dem än exakt hur de ser ut. Och som sagt, ofta drar bröstvårtorna och vårtgården ihop sig och styvnar när man är sexuellt upphetsad.

Så oroa dig inte ifall det är så att det är så här dina bröst är tänkta att se ut just nu. De är helt normala och värda att vårdas och älskas precis som de är!

Här finns lite exempel på olika sorters bröst och bröstvårtor, så att du ser hur olika de kan se ut <3

https://helloclue.com/articles/cycle-a-z/boobs-varieties-breast-shapes-nipple-types

https://womanistic.net/do-you-know-your-breast-shape-find-out-the-names-of-9-different-types-of-breasts/

https://www.womenshealthmag.com/health/a19932167/types-of-boobs/

https://9gag.com/gag/289465/different-nipple-shapes-of-women

Kram, Liselott

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2018 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!