Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

För små bröst
13.09.2018
Hej! Jag fyller 15 om en månad och fick min mens för ett är sedan, men mina bröst har knappt växt alls. Jag har typ en 65aa kupa och det känns knappt som brösten växer. Brukar inte brösten nästan vara färdigväxta när man för sin mens egentligen? Och annars, varför har mina bröst knappt växt under ett helt år??? Jag börjar få lite panik ärligt talat...
Visa hela frågan och svaret
Hej! Jag fyller 15 om en månad och fick min mens för ett är sedan, men mina bröst har knappt växt alls. Jag har typ en 65aa kupa och det känns knappt som brösten växer. Brukar inte brösten nästan vara färdigväxta när man för sin mens egentligen? Och annars, varför har mina bröst knappt växt under ett helt år??? Jag börjar få lite panik ärligt talat.
tessi2016
Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar:
Besvarad: 14.09.2018

Hej.

Nej, brösten har nog inte vuxit klart då man får sin mens, så du behöver inte oroa dig. De kommer att förändras ännu. Brösten fortsätter ju egentligen ändra hela livet, men med tanke på att du fick din mens för ett år sedan så har du nog flera år kvar av utveckling.

Jag gissar att du även i övrigt är ganska smal, vilket ju också påverkar storleken på brösten i de flesta fall. Försök att sköta om din kropp så bra du kan. Ät, motionera och vila i lämpliga mängder så har din kropp bäst förutsättningar att utvecklas normalt.

Det finns ingen möjlighet för mig att säga när dina bröst kommer att ändra, eller hur stora de kommer att bli. Men det du skriver låter helt normalt. Det är inte alls ovanligt att brösten börjar växa först i din ålder och det bästa du kan göra är därför att ha tålamod och tycka om dig själv.

Kram

Tessi

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2018 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!