Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

illa luktande lukt
11.10.2017
Hejsan Decibel! det var ett tag jag skrev sist hit och det var angående illa luktande lukt från underlivet att det kommer igenom trosor och byxor dvs lukten ungefär för ett år sedan och då var symtomen illa luktande flytningar och lite klåda och gryniga flytningar och var och kolla upp det till en läkare och de skrev ut medicin som var diflucan och...
Visa hela frågan och svaret
Hejsan Decibel! det var ett tag jag skrev sist hit och det var angående illa luktande lukt från underlivet att det kommer igenom trosor och byxor dvs lukten ungefär för ett år sedan och då var symtomen illa luktande flytningar och lite klåda och gryniga flytningar och var och kolla upp det till en läkare och de skrev ut medicin som var diflucan och det hjälpte. Men nu är läget så att nu är det exakt samma lukt från underlivet och bara lite gryniga flytningar som är vit men kan skifta lite i gul färg men ingen klåda och då undrar jag ju såklart om det kan vara någon svampinfektion som är på g eller något PH värde som har rubbats jag har inte mycket kunskap om detta ämne och läste lite på internet men beslöt mig att skriva hit och kolla om ni har någon gissning för ni har hjälpt mig så mycket och det är jag så tacksam över!
Tack på förhand och ha ett härligt höstlov som väntar bakom dörren! <3
tessi2016
Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar:
Besvarad: 12.10.2017

Hej,

Det kan absolut hända att det är svampinfektion på gång igen. Det är ganska vanligt att man får det upprepade gånger. Vissa tjejer får lättare urinvägsinfektion och andra får lättare svampinfektion, det hänger ihop med vårt immunförsvar och hur vi lever.

Eftersom du känner igen symtomen så tycker jag att du kan gå direkt till apoteket och köpa Diflucan. Det säljs utan recept och du har ju blivit undersökt av en läkare en gång tidigare för "samma sak". Försök även att "lufta" ditt underliv, d.v.s. sova utan trosor och bara använda trosor av bomull. Tvätta dig med vatten, undvik tvål. Och försök att dricka mycket vatten, även om problemet inte härstammar från urinvägarna så skadar det inte att spola igenom systemet.

Om dina symtom inte skulle försvinna inom en vecka så kan du kontakta preventivrådgivningen eller en läkare efter det.

Ha en skön höst även du!

Kram

Tessi

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!