Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Ont i brösten
11.07.2018
Hejsan! Nu tå he ä somar så har ja ju såklart vari å sima å dömhe två sista gangona ja har ve så har bröstre svidi svin myki bakett ja har sema i ca. 1 h å de e så öm osv... Tå ja tar av me semasi så blir e no bra efter en kvart typ. Första gango trodd ja he berodd på att ja sko få mens men tå he har händ flejr gang. Va ere för fejl?...
Visa hela frågan och svaret
Hejsan! Nu tå he ä somar så har ja ju såklart vari å sima å dömhe två sista gangona ja har ve så har bröstre svidi svin myki bakett ja har sema i ca. 1 h å de e så öm osv... Tå ja tar av me semasi så blir e no bra efter en kvart typ. Första gango trodd ja he berodd på att ja sko få mens men tå he har händ flejr gang. Va ere för fejl? Ajjajja
ida sundqvist
Ungdomsinformatören Ida svarar:
Besvarad: 13.07.2018

Hej!

Svårt att svara på vad som är felet. Min första tanke är att kanske huden är torr och blir irriterad av vattnet. Det kan ju också vara att du på nått sätt reagerar på simklädernas material.

Se till att återfukta huden och använd bepanten(kan köpas receptfritt vid apoteket) om det behövs. Testa på att använda andra simkläder.

Hoppas de löser sig! :)

Kram, Ida

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2018 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!