Vaxa/raka underlivet

09.11.2014
Hejsan jag undrar hur man gör när man vaxar eller rakar underlivet. Ifall man vaxar var hittar man då den bästa vaxnings produkten eller finns det nåt ställe där de vaxar?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

13.11.2014

Hej.

Huruvida man vill raka sitt underliv eller vaxa det är ganska långt en smaksak. Det finns för- och nackdelar med båda två. Att raka sig går snabbt och ganska behändigt - men ofta blir huden irriterad och man kan få röda och kliande prickar då hårstråna börjar växa ut tillbaka. Vaxningen tar längre tid att göra och är mer omständig (speciellt om man gör det själv) men resultatet sitter i längre. Om du inte har vaxat någon del av kroppen tidigare så rekommenderar jag att du skulle göra det, åtminstone första gången, på en salong, så att du får se hur det går till. Det finns många skönhetssalonger som gör vaxningar och priset varierar, men fördelen är att de kan sin sak och vet vad de gör.

Du kan läsa mer om hårborttagning på intimområdet här

 

Kramar

Tessi

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hejsan!
Jag har haft en ca halv cm liten "knöl" nere i underliver. Den var röd (blod röd, som om den skulle varit fylld med blod). Det gjorde jätte ont att röra vid den.
Den är inte kvar längre. Tro...
Läs mera

Vad kan påverka att brösten växer och vad hjälper som att växa
Läs mera

Hej, hur rakar man egentligen snippan på ett bra sätt? Jag har försökt raka mig men allt hår kommer inte med och det lämnar liksom lite stubb kvar, vet inte om det beror på att jag har en dålig rakhyv...
Läs mera

Hej! Det kliar i nedreregionen där framme lite längst framme. Vad beror de på?
Läs mera