Bra ord för kvinnliga könet

09.09.2021
Hej

Finns det nåt bra ord för det kvinnliga könet.? Fitta vagina snippa mm.?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

09.09.2021

Hej,

Jag tycker att du själv skall söka efter ett ord som känns bekvämt för dig. Olika människor läser in olika känslor i ord, så viss tycker att slida låter för medicinskt eller gammalmodigt medan jag t.ex. själv aldrig skulle kalla det för fitta eftersom jag tycker att det låter fult. Man har rätt till sin egen åsikt.

Det som kanske krånglar till det då det handlar om det kvinnliga könsorganet är att olika ord ofta beskriver lite olika delar. Om man t.ex. talar om "slidan" så menar man primärt tjejens inre könsorgan, medan man med "fitta" kan mena det inre eller det yttre. Med "vulva" brukar man syfta på de yttre delarna, och med "vagina" de inre.

Det du kan göra är helt enkelt att fundera igenom vilka olika ord det finns och vilka ord som känns bekväma för dig att använda i de olika sammanhang där du behöver ett ord för det.

Kram,

Tessi

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej jag funderar om det är okej att onanera 3 gånger om dagen
Läs mera

Hej!
Är det normalt att flytningar är mörkgula/ibland ljusare gula och luktar ganska starkt?
Läs mera

Hej!

Inatt då jag låg på sidan så kände jag av en spot på mitt bröst som tog lite sjukt när jag tryckte på den. Den är ganska svår att hitta men den är vid sidan om bröstvårtan.

Borde jag vara oroli...
Läs mera

Hej vad tycker ni om tulppanens insändare på vasabladet?
Läs mera