Hård stav i penisen

19.01.2021
Hej!
Jag är en man i närmre trettioårsåldern och kring nyår så upptäckte jag att jag hade en blodfylld blåsa på min penis någon cm ifrån roten stor som en liten ärta ( tänk en inflammerad hårsäck)

Jag tömde den på blod( och lite var) och dagen efter så tömde jag den igen och försökte hålla såret rent men såret läkte dåligt ( delvis för att jag höll på med det )

Såret har läkt nu men har fått en hård "stav" som är ca en två mm bred och en cm lång som sitter med ena änden mot där såret satt. Är inte öm eller så.

Om jag drar i huden så hänger "staven" med bort ifrån penisen då huden är väldigt elastisk. Den sitter med andra ord väldigt ytligt i huden

Vet ni vad det här kan vara? Adonis
luckan

UngInfo svarar

25.01.2021

Hej, 
Det är svårt att ta ställning till ditt fall, då vi inte har sett “pinnen” eller blåsan som var innan och inte vet närmare om din sjukdomshistorik etc. 

Det kan mycket riktigt handla om en liten inflammation i penisens hudporer, men det är viktigt att komma ihåg att könssjukdomar också kan se ut på ett liknande sätt. Till exempel herpes kan bilda blåsor på penisen. Könssjukdomar orsakar inte alltid mycket symtom, så ifall det var länge sedan du testade dig senast rekommenderas det varmt. Då kan du också samtidigt visa den nytillkomna förhårdnaden för läkaren. “Pinnen” du känner låter som det kunde vara ett ärr. Det kan kännas tydligare på penis eftersom huden är så tunn.  

Man har större risk för por-inflammationer på penisen om man har oljig hud, duschar sällan, har trånga underkläder och rakar sina könshår. Viktigt är att man låter bli att klämma finnen, då bakterierna däri då kan sprida sig och bilda flera utslag. 

Om du är orolig för förändringen eller ifall du i kombination med den har andra symtom som feber, trötthet och smärta i penisen så är ett läkarbesök att rekommendera.

Frågan besvarades av Ester och Elsa från projekt Frågesjuk

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Har många små ljus bruna små ”bölder på penis skafte, ser ut som många ljusa födelsemärken. Vad kan det vara? är rädd att jag har könsjukdom!!!
Läs mera

Fortsättning på min förra post.
Så... Kan ni lista lite olika fysiska saker som vanligtvis leder till omskärning?
Att betala vid nån privatklinik låter inte alls intressant, så kanske det kan "råka" u...
Läs mera

Hej! Har haft en tanke som har snurrat på i huvedet ungefär i ca 5-6 år, nämligen att omskära mig. Vet inte varför, men på nått sätt känns det så extremt lockande men samtidigt inte pga at det skulle ...
Läs mera

Hej jag är 15 år och snoppen är lika liten dom när jag va 10 år. Har läst en del och det står ju att det ska va pappas gener men min brosha som bara är 1 är äldre än hade var fullvuxen där nere vid 14...
Läs mera