Hur ska man fårga chans?

29.01.2020
Hej.
1. Jag är en 15 årig kille som har börjat känna känslor för en flicka på min klass. Dock så har jag aldrig haft en flickvän och undrar hur man ska fårga chans. Jag är så blyg av mig så jag skulle aldrig våga gå fram på en skoladag och fråga. Men är det dumt att skicka åt personen och fråga. I så fall vad ska man skriva "Hej. Vill du vara ihop" eller?

2. Mitt problem är att min kompis tycker om samma flicka men han har redan frågat chans på henne en gång och hon sade att hon inte var intresserad. Kommer jag förstöra min kompisrelation om jag frågar chans på flickan? /chans
moa.lillkaas

Praktikant Socionomstuderande Moa svarar

30.01.2020

Hej!

Vad härligt att du är kär.

Det finns nog inga rätt och fel på hur man ska fråga chans. Att gå fram en skoldag och fråga fattar jag att känns svårt. Kanske du kan fråga henne om hon vill hitta på nånting/umgås någongång på fritiden och då ställa frågan? Det är inte heller dumt att skicka och fråga, men då kanske du kan börja med att fråga hur hon känner för dig eller om hon vill ha ett förhållande just nu.

Jag tycker att du ska prata med din kompis innan du frågar chans på flickan. Förklara för honom att du gillar henne och fråga vad han tycker om att ni skulle bli ihop. Om han tycker det är okej så är det bara att köra. :)

Lycka till!

Kram, Moa

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.