Illamående efter mens

20.05.2021
Hej! Varför mår jag jätteilla och är yr direkt efter mens? Tomat
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

21.05.2021

Hej,

Det är inte lätt att veta varför du är yr och mår illa efter mens bara på basen av din fråga. Det finns många faktorer som kan inverka på saken och därför tycker jag att du skall börja med att tala med din skolhälsovårdare så att hen kan kolla upp de alldeles grundläggande sakerna (blodtryck, hb, blodsocker, eventuellt en remiss till blodprov o.s.v.). Antagligen är det ingenting farligt eller allvarligt som orsakar det, utan det kan vara så enkelt som att du ätit annorlunda under mensen, att du reagerar på värkmedicin på det sättet, att du sovit sämre, att du har lågt blodtryck eller att du skulle ha väldigt kraftiga blödningar som påverkar järnnivåerna i kroppen.

Det är med andra ord ingenting jag kan ge något enkelt svar på här och nu, så börja med att tala med hälsovårdaren, och om det inte leder till någonting så kan du kontakta en läkare.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, jo jag hade sex för ungefär 2veckor sedan utan kondom och han kom i mig. Jag tar ppiller och har tagit dem rätt, jag skulle få mensen för någon dag sen men jag fick bare den 1 dag och sen var den...
Läs mera

Hej!
Jag har haft mens i ca 2år. Men efter varje mens blir jag orolig för nästa osv. Jag har hittills aldrig blött igenom men jag är så rädd att det skall ske.
Jag blöder i ca 6 dagar i streck och de...
Läs mera

Hej ,
Inatt sov jag med en tampong inne, jag satt in den ca klockan 01 på natten och hade alarm på natten så jag skulle vakna och byta den. Jag vaknade inte till alarmet och vaknade halv elva. Så den...
Läs mera

Hej om man pippar, och en och en halv vecka efter får mensen är man gravid eller ej då, obs går på ppiller
Läs mera