Konstig lukt vid ljumsken.

01.09.2021
Hej, jag har upptäckt en lite konstig grej. Fråga int mig hur jag upptäckte detta för jag har int en aning, en gång så drog ja mitt finger mellan mina testiklar och låret, altså där de möts, ljumsken heter det väl. Sen luktade jag på fingret för att jag kände någon konstig lukt, och mycket riktigt, det luktar väldigt konstigt på mitt finger. Lukten kommer från ljumsken eller va de nu heter, e de svett eller va ede för nå? Ja sitter ganska mycket vid datorn och spelar samt att jag studerar inom datalinjen på en skola i Helsingfors. Dricker ganska mycket öl också... kan min ölkonsumption och att jag sitter och spelar samt sitter allmänt mycket vid datorn ha något med detta att göra?

- Jag har ingen överdriven alkoholkonsumption, nu lät det som det. Men dricker några öl per vecka ofta till maten eller till kvällen för att slappna av. Undrar nog bara kortfattat vad denna lukt är för något? Anonym
luckan

UngInfo svarar

06.09.2021

Hej och tack för din fråga!

I veck i kroppen likt den du beskrev är det vanligt med en fuktig och varm miljö. I denna miljö trivs mikrober av olika slag t.ex. jästsvamp. Jästsvamp är en del av kroppens normalflora och ska alltså finnas där naturligt. Ibland kan ändå svampen börja växa för mycket och då kan vissa problem uppkomma som t.ex. en ovanlig lukt. Även bakterier som ingår i normalfloran kan trivas där och ge upphov till lukten. Det kan också vara svetten själv som orsakar lukten. Vissa matvaror som t.ex. öl kan påverka lukten av svett och få en att svettas mera.
För att motverka problemet är det viktigt att hålla området rent och skapa en miljö där mikroberna inte trivs. Att tvätta området med en mild tvål och se till att det blir ordentligt torrt efter duschen är väsentligt. Man ska speciellt komma ihåg att tvätta sig efter motionering. Lösare underkläder av ett material som andas (t.ex. bomull) kan hjälpa. Man ska även se till att handduken man använder och kläderna man drar på är rena.

Med vänlig hälsning,

läkarstuderande Emma från Frågesjuk

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Min flickvän vill inte ha sex. Jag undrar om storleken på min penis är problemet? Den är 22cm. Är den för liten?
Läs mera

Min flickvän vill inte ha sex. Jag undrar om storleken på min penis är problemet? Den är 22cm. Är den för liten?
Läs mera

Har jag för stor penis när den är 12cm
Läs mera

Som rubriken säger. Jag runkade två gånger igår med ca fem timmars mellanrum. Men när jag skulle göra det andra gången kändes min kuk mer känslig. Blev rädd att det skulle hända nått, inget hände men ...
Läs mera