Seks

05.02.2020
Hur ha seks
XXX
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

05.02.2020

Hej,

Du frågar hur man har sex. Det svaret kunde man egentligen göra hur långt som helst. Men grundtanken är ungefär den, att allt som känns bra (För båda två, eller alla inblandade) är bra. Allt sex skall vara frivilligt och kännas bra.

Oftast innebär sex att man kysser och smeker varandra på de ställen på kroppen där det känns skönt. Sex kan också innebära att killen för in sin penis i tjejens slida, att man suger eller slickar på varandras könsorgan eller att penisen förs in i ändtarmsöppningen (analsex). Men det finns många, många andra sätt som man också kan ha sex på, eftersom det ju också kan vara en kille som har sex med en annan kille eller en tjej som har sex med en annan tjej. - Och man MÅSTE aldrig göra såna saker som känns konstiga eller fel.

Så i det skede du har träffat någon som du känner att du vill ha sex med, och som vill ha dig på samma sätt, så får ni helt enkelt pröva er fram. Olika människor tycker om olika saker, och det är helt okej att fråga av den andra vad hen tycker om, eller att berätta vad man själv önskar. Kom ihåg att använda kondom eller på något annat sätt skydda er mot könssjukdomar och oönskad graviditet.

Om du inte fick svar på din fråga så får du fråga en gång till :)

Kram

Tessi

 

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.