THC passivt

14.09.2018
Hej, var häromdagen utomhus med några av mina cannabisrökande vänner. Jag själv har rökt cannabis i nästan 3 år men slutade att röka för ungefär 6 veckor sen och har varit utan det sen dess. De rökte cannabis vid 2 tillfällen och jag satt brevid dem då de rökte vid båda tillfällen men rökte inget själv. Min fråga lyder om det är möjligt att få i sig cannabisrök eller thc passivt från då de rökte? Vi var somsagt utomhus hela tiden.

Hoppas verkligen inte att jag fått i mig nått passivt eftersom min hjärna påverkas väldigt lätt av thc och jag vill inte ha i mig det minnsta av det mera. Dessutom har jag haft många mentala problem sen jag var ung som jag håller på att bearbeta just nu och det sämsta som skulle kunna hända är att jag fått i mig thc passivt som påverkar mitt tankesätt. OBS! Det kändes inte som att jag blev hög eller nått men känner mig bara "nojjig". Kalle
USM2

USM missbrukarvård USM svarar

14.09.2018

Hej!

För det första så vill jag framhålla att du har tagit ett bra beslut om att lägga av med cannabis-rökandet. Du kommer att märka vilka positiva konsekvenser det gör för ditt psykiska mående. Hoppas att du håller fast vid beslutet och att du också kan påverka dina kompisar till detsamma.

Studier har visat på att det vid cannabis-rökning finns en “smittoeffekt” på samma sätt som vid passiv tobaksrökning. Det betyder att om man vistas i miljöer där cannabisrökning förekommer så finns en uppenbar risk att man får i sig riskämnen som finns i cannabisröken.
Detta gäller framförallt om det röks i trånga utrymmen, exempelvis i bilar eller oventilerade mindre rum.

Eftersom du skriver att ni var utomhus vid tillfället då dina kompisar rökte är det knappast möjligt att detta skulle ha hänt, så du behöver inte vara orolig.

Hälsningar Eva

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.