Blir gammal?

12.01.2018
Har jobbat de senaste dagarna och när jag kom hem så ser jag skrynklor i främst pannan och huden känns ganska annorlunda. Lite svårförklarat men det känns lite som sandpapper jämfört med hur len den var för några dagar sedan. Finns det någon anledning till detta eller börjar jag redan bli gammal? Adam
Sanna 17 3

Kosmetologen Sanna svarar

16.01.2018

Hej Adam!

Det låter som att du fått torr hy. Om det kommer plötsligt brukar det bero på något som ändrat plötsligt. Orsaken nu är helt klart vädret. Kallt och blåsigt ute och torr varm inomhusluft. Det är jätte vanligt att man får torr hud den här årstiden. Åldern har ingen betydelse i ditt fall ;)

Nu vet jag ju inte om du kanske redan använder någon fuktkräm till ansiktet, men om du inte gör det så ska du genast testa. Ifall du har lite promaskar eller finnar får krämen inte vara för fet men om den är mest torr kan du söka så fet som möjligt. På vanliga mataffärer finns massor att välja på, tex Nivea, Garnier, Loreal mfl sök någon i passlig prisklass och för torr eller normal hud. Ta ingen för åldrande hud, det behöver du inte ännu ;)

Smörj in ansiktet både morgon och kväll så borde du märka skillnaden efter ett par dagar. Gärna ska man ju tvätta ansiktet varje kväll så att inte smuts, fett och damm som samlats under dagens lopp blir kvar under natten. En rengöringsgel eller -kräm eller så finns det såna som ser ut som savett, alltså våtservetter men är meningen för att rengöra ansiktet, de är jätte behändiga att använda, ta fram en torka över ansiktet och släng i roskis.

Om det inte hjälper finns det sk. ansiktsoljor som man kan sätta under krämen för att ge ännu mera fukt och näring åt huden. Men börja med fuktkräm om du inte redan använder det. Om du är mycket ute är det ännu viktigare att skydda huden med en fuktkräm. Om du jobbar ute eller skidar, salom, kör skoter mm så kan du sätta tex Vitalis eller Klövervaselin som inte innehåller något vatten på de mest utsatta områdena som tex kinder och näsan.

Hoppas något av detta hjälper!

Hälsar kosmetologen Sanna

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar