Flottigt hår

25.04.2022
Hej! Jag har problem med mitt hår. På senaste tiden har mitt hår börjat bli flottigt jättesnabbt. Brukar vanligtvis ha ett schema då jag tvättar håret 2 ggr i veckan specifika dagar, men nu har detta schema rubbats och det stressar mig otroligt av någon konstig anledning. Jag använder aldrig balsam i hårbottet och har tästat att byta schampo, men detta har inte funkat. Jag får både fettigt hår och mjäll, samt att hårbottne börjar klia. Vet inte vad jag ska göra, känns så äckligt att gå runt med flottigt hår hela tiden. Vet inte om jag borde byta schampo igen, vet inte riktigt om det finns några bra schampon som också är förmånliga.

Frisörerna på Hair House svarar

03.05.2022

Hej,

Det händer en massa i kroppen i tonåren, hormonerna ändras och därmed också huden och hårbotten. Det brukar normaliseras sen när man blir lite äldre.
Det e normalt att tvätta håret varannan dag, särskilt om man svettas mycket, t.ex. pga värme eller motion. Hårbotten kan svida eller klia om det är mycket svett och smuts där.
Hårbotten reagerar också mycket på vad du äter och dricker, och på allmänkonditionen. Om man röker eller använder mycket alkohol så mår hårbotten och huden sämre. Fet mat och starka kryddor kan också orsaka fet hårbotten.


Ett tips är att du innan du sätter i schampo, sköljer hårbotten i kallt vatten. Då reser sej hårstråna, och hårresarmuskeln tynger ut fett ur talgkörteln och kör igång blodcirkulationen i huden. Ställ dej med huvudet neråt under kranen, spola kallt vatten över huvudet i några minuter, ingen snabbsköljning alltså. Sen masserar du in schampot i hårbotten. Massera en stund, skölj med handvarmt vatten, sätt i schampo en gång till, massera och skölj med handvarmt vatten igen. Sen sätter du balsam i topparna.


Dyrare schampon från frisören är oftast nog effektivare än billiga schampon. Men de är också drygare, du behöver inte använda så mycket i gången, så i längden blir de inte så mycket dyrare.
T.ex Kerastase Divalent är bra för hårbottenproblem. Jag föreslår att du har din frisör att se på din hårbotten, så du får rätt diagnos, och ser vilket är det största problemet, vilket ska behandlas först. 


Mvh. Stina / Hair House

1 Kommentarer

  • . 27/04/2022 6:22pm (2 månader sen)

    Hej! Jag har haft samma problem, och det som hjälpte mig var att tvätta håret sällan. Ibland tvättar jag håret bara en gång i veckan. När håret blir smutsigt använder jag torrschampo :)

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Egentligen vill jag bara testa och se ifall denhär frågan syns, eftersom den senaste frågan jag ställt inte syns, så här kommer frågan igen i hemliga rutan ifall den inte skickats innan:
Läs mera

Hej hur går jag upp i vikt med snabb metabolism? Jag äter ordentliga måltider och ibland överäter jag men det händer ingenting. Och om man kan gå upp i vikt på något sätt kan man välja vart fettet sät...
Läs mera

Hur ska man ta bort hår under armarna? Hälsa något man kan göra hemma fö mina föräldrar vet inte att jag kommer ta bort der
Läs mera

Hej! Jag har väldig oljig hy samt stora porer. Jag får lätt finnar och små prickar runt munnen och pannan. Smink sitter katastroft på min ansikte. Ibland vill jag kunna sminka mig lite men ändå så att...
Läs mera