ful

19.11.2021
hej!jag kener mig ful,vad ska man göra då??????????????????!!!!!jag är 15 år :DDDDDDDDDDDjag är tjej Mobad tjej
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

26.11.2021

Hejsan!

Tack så mycket för din fråga. Ledsen att höra att du känner dig ful :/ Det är jag nog rätt säker på att du inte är, fast jag inte har träffat dig. Varje människa har nämligen något fint hos dem, vi är fantastiskt unika allihopa! Men ibland kan det vara svårt att se det själv, och kräva lite övning.

Här är några saker du kan göra/tänka på:

-          Vem och vad följer du på social media? Avfölj sånt som får dig att känna dig dålig eller som får dig att känna att du ser ”fel” ut. Kom också ihåg att det mesta som finns på social media idag är väldigt redigerat! Kanske du kunde kolla in hashtagen ”body positivity” och se om du hittar några såna konton att följa istället, där idén är att man ska tycka om sig själv oavsett hur man ser ut. Eftersom ditt värde inte sitter i hur du ser ut. Ditt värde sitter i att du är du.

-          Om människor i din omgivning ger dig fula kommentarer, undvik dem, och försök att inte bry dig så mycket. Orsaken till varför att någon skulle säga sånt sitter mera i dem än i dig. En person som mår bra och är säker på sig själv skulle inte säga sånt åt andra. Det är ett sätt för dem själva att försöka känna sig bättre genom att trycka ner andra – vilket jag kan berätta att inte kommer funka för dem i längden, men de har kanske inte fattat det ännu.

-          Tala snällt till dig själv. Hitta saker som DU tycker är fint med dig själv. Ögonfärg? Längd? Naglar? Det får vara vad som helst. Öva dig på att ge dig själv komplimanger och se dina fina sidor istället för att fokusera på sånt som du gillar mindre. Vem som är en attraktiv person och inte så har egentligen inte så mycket med utseende att göra som man skulle tro – det handlar också jättemycket om utstrålning. En person som accepterar sig själv som den är så har ofta en väldigt attraktiv utstrålning som andra vill vara nära. Så det kan man försöka öva på. Ifall du märker att du talar negativt till dig själv, följ upp den tanken genom att sen också tänka nåt positivt om dig själv. Så kan du ”programmera” din hjärna bit för bit, och försöka att inte låta den negativa sidan vinna.

-          Sedan när det kommer till utseende rent allmänt så sträck på dig och håll en god hållning. Det utstrålar självsäkerhet, och ser bra ut. Om du ser självsäker ut så kanske du så småningom också börjar känna dig mera självsäker.

-          Ta hand om dig själv i övrigt. Försök att ät bra mat, sov tillräckligt, och motionera lagom och regelbundet. Det gör att man mår bra både fysiskt och psykiskt, vilket ofta syns i att man ser friskare ut.

 

Lycka till, hoppas du själv kan se snart hur fantastisk du faktiskt är! :)

Kram, Kix

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag har väldig oljig hy samt stora porer. Jag får lätt finnar och små prickar runt munnen och pannan. Smink sitter katastroft på min ansikte. Ibland vill jag kunna sminka mig lite men ändå så att...
Läs mera

Jag äter, jag springer, jag går och jag gymmar 1-2 ggr i veckan, men jag förlorar inget fett, tvärtom, jag blir tjockare. jag hatar mig själv så mycket och jag bryr mig inte om vad nån säger jag vill ...
Läs mera

Hej bästa ni, jag undrar om hur man kan få bort mustage eller hår under näsan, det syns inte på långt håll då det är väldigt ljust men är äcklad av att det är där
Läs mera

Hej! Jag har problem med mitt hår. På senaste tiden har mitt hår börjat bli flottigt jättesnabbt. Brukar vanligtvis ha ett schema då jag tvättar håret 2 ggr i veckan specifika dagar, men nu har detta ...
Läs mera