mörka armhålor

31.05.2013
Hej! Jag har av nån konstig orsak ganska mörkt pigment under armarna och funderar om det på nåt sätt går att förebygga eller att få det att inte synnas lika bra? För det ser inte direkt sött ut att gå runt med nåt som ser ut som smutsiga armhålor haha :) tack i förhand!

Anna
13.06.2013

Hej Anna!

Nu har vi frågat runt lite, bland annat av kosmetologen, och har tre förslag. Det första är att peela huden i armhålorna, alltså gnugga/skrubba den försiktigt med en peelingkräm, en grövre badsvamp (så kallade bastusvampar) eller med speciella peelingvantar. Då får du bort den döda huden, som troligen är den som gör hudtonen lite mörkare.

Ett annat förslag - så vi är lite tveksamma till - är att bleka huden där. Något naturligt blekningsmedel vore såklart bäst, som citronsaft. Pröva med att gnugga en lång stund med en citronhalva. Konstgjorda blekningsmedel kan nog funka, men är då såklart fruktansvärt hårda mot huden, Det finns blekningsmedel i större varuhus som är menade för hår - alltså håravfärgningsmedel - men kosmetologen föreslår med rynkade ögonbryn att kanske kanske skulle det lyckas att bleka huden lite med det. Men var väldigt försiktig, eftersom huden i armhålan är känslig och fundera inte ens på det här om du är det minsta allergisk. Troligen har inte kosmetologsalonger något sätt att bleka huden där, men visst kan du gå och fråga.

Ett fjärde tips är såklart att inte tynga armarna mot sidorna hela tiden, hitta nätta toppar med en liten ärm eller sola/använda brun-utan-sol så att skillnaden inte syns så tydligt jämfört med resten av kroppen.

Hälsar ungdomsinformatörerna Liselott och Sanna

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag undrar hur gammal man måste vara för att få göra en septumpiercing utan föräldrarnas tillstånd? Och hur gammal måste man varaa för att få göra det MED föräldrars tillstånd? Behöver man tillstånd f...
Läs mera

ed

hej.. går man ner i vikt av att äta >500 kalorier om dagen?? och vill ni svarar på denna. om man äter ba 500 är man i svältläge då??
Läs mera

Jag vill omskära mej vart ska jag ringa å boka tid:)
Läs mera

Hej! Jag undrar om man kan få tretinoin utskrivet för anti-aging i 20 årsåldern? Har några fina linjer/rynkor som kommer från då jag rynkar pannan + början till bekymmersrynka mellan ögonbrynen. Stör ...
Läs mera