vill bli brunare

09.11.2009
Hejsan.
Jag vill bli väldigt brun nu, fast det inte är sommar, hur skall jag göra ?
25.11.2011

Hej!
Kollade saken med ett antal kvinnor i min närhet, sådana som gillar att bli bruna och som provat på otaliga metoder, ska summera deras tips:

- Min mest modemedvetna väninna låter hälsa att alla modemedvetna kvinnor numera INTE anstränger sig för att bli bruna. Enligt henne är det numera "inne" att vara hälsomedveten och skippa konstgjorda grejer och främst tänka på att kroppen ska må bra. Alla tidningar och magasin som har utseende, skönhet, hälsa, träning eller motion som ämnen så påstår att om du är brun så har du på ett eller annat sätt gjort något som är skadligt för din kropp. Antingen har du använt kemikalier som inte är bra för hyn eller så har du solat/varit i solarie och UV-strålarna kan ge cancer osv. Enligt forskningsresultat har de helt rätt, så då är bara frågan hur pin man vill lida om man vill vara fin.

- Om du vill bli brun så är det eventuellt skonsammare för din kropp i längden att använda någon typ av brun-utan-sol-kräm. Att sola i solarie har verkligen dalat i popularitet sedan det var stora rubriker i tidningarna om att det kan skada en växande kropp. I Sverige funderas det på att förbjuda solarier för unga under 18, eftersom man inte vet hur UV-strålarna kan påverka utvecklingen.

- Brun-utan-sol finns i massor av varianter och kan köpas på varuhus, apotek, "skönhetsaffärer" osv. Det kan vara spray, kräm eller bodylotion och hur många gånger du måste smörja och hur fint resultatet blir varierar från märke till märke - och från person till person. Det är nämligen lite kinkit med vilken hudtyp du har, ifall färgen kommer att se naturlig ut. plus att det beror på om du har torr/fet hy, en grovkornig eller väldigt slät hy osv hur bra färgämnena sugs in. Dessutom är det noga med hur du smörjer/sprejar ut "färgmedlet", det är VÄLDIGT lätt att det blir konstiga ränder och fläckar. Alla väninnorna är ense om att tårna är ett speciellt besvärligt område. Om man dock fortsätter smörja in medlet tills det är alldeles torrt, så blir resultatet bättre. Flest rekommendationer får just sådana bodylotions som långsamt ger en svag färg fått, med dem blir det tydligen finast. Du hittar sådana i de stora varuhusens hyllor.

- Det finns även ställen där de kan "spraya" hela ens kropp brun. en väninna har provat ett sådant ställe (fanns i samband med en stor kosmetolog-salong) i Helsingfors och var nog nöjd med resultatet, men inte med priset och inte med att färgen försvann redan efter ett par veckor. Nu har jag inte koll på Vasa eller resten av Österbotten, men fråga på något av de större gymmen, där vet de nog.

- Personligen så rekommenderar jag puder och underlagskräm samt lite rouge. Poängen med att vara brun är ju att man ska se hälsosamt välmående ut (det är inte "den som är brunast vinner" eller "den som är brun kan skryta med att ha råd med vintersemester i Thailand"), som om man var mycket utomhus osv. Just nu är det ju inte möjligt att bli brun av att vara ute på de här breddgraderna, men redan en gnutta rouge piggar upp vem som helst i vintermörkret. Specielt en nyans som passar ens hudton och som man lägger just där de första solstrålarna på våren brukar ta. Visst, det färgar av sig på kläder och ser i värsta fall fejkat ut, men jag gillar ändå inte riktigt tanken på - just som "experterna" inom skönhetsbranchen säger - att utsätta kroppen för en massa onödiga kemikalier. Bara för att man inte vet i längden hur alla de underliga och outforskade ämnena kommer att påverka ens kropp. Det talas ju redan om att gravida kvinnor inte borde sminka sig, använda dödö, parfym, hårspray osv för att forskare och läkare inte VET med säkerhet hur de där ämnena kan påverka fostren i magen. Men... Jag bryr mig ändå inte så mycket själv, är inte direkt utseendefixerad (till skillnad från en och annan väninna...)

- Det sista tips som ALLA mina tillfråga kolleger och väninnor gav var: åk till Södern på semester :)

Hoppas du hittar något sätt som passar dig - det är nog tyvärr så att du måste pröva dig fram,
hälsar Liselott, webbredaktören

PS, har för mig att vi har en artikel under FYI-Good to know just om huruvida solarier är skadliga eller inte...

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Egentligen vill jag bara testa och se ifall denhär frågan syns, eftersom den senaste frågan jag ställt inte syns, så här kommer frågan igen i hemliga rutan ifall den inte skickats innan:
Läs mera

Hej hur går jag upp i vikt med snabb metabolism? Jag äter ordentliga måltider och ibland överäter jag men det händer ingenting. Och om man kan gå upp i vikt på något sätt kan man välja vart fettet sät...
Läs mera

Hur ska man ta bort hår under armarna? Hälsa något man kan göra hemma fö mina föräldrar vet inte att jag kommer ta bort der
Läs mera

Hej! Jag har väldig oljig hy samt stora porer. Jag får lätt finnar och små prickar runt munnen och pannan. Smink sitter katastroft på min ansikte. Ibland vill jag kunna sminka mig lite men ändå så att...
Läs mera