Kroppen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Kroppen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Insidan och hälsan" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Insidan och hälsan.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Viktuppgång anorexi
12.06.2018
Hej! Jag går på ätstörningsbehandling och alla tjatar om att gå upp i vikt igen hela tiden och nu vill jag bara fråga om det är sant som läkarna påstår att jag inte kommer lägga på mig alla överskottskalorier i fett utan även i muskler och inre organ (de vill att jag ska gå upp ca 10 kg och äta ca 3000 kalorier om dagen). Efter flera månders behand...
Visa hela frågan och svaret
Hej!
Jag går på ätstörningsbehandling och alla tjatar om att gå upp i vikt igen hela tiden och nu vill jag bara fråga om det är sant som läkarna påstår att jag inte kommer lägga på mig alla överskottskalorier i fett utan även i muskler och inre organ (de vill att jag ska gå upp ca 10 kg och äta ca 3000 kalorier om dagen). Efter flera månders behandling gick jag just ner ytterligare ett kg på en vecka betyder detta att jag måste äta ännu mera?! Läkarna påstår också att min kropp inte har någon "orsak" att lägga på sig fett i det här skedet om jag äter regelbundet. Sanning eller lögn? Trött
Ira Zetterborg
Sjukskötaren Ira svarar:
Besvarad: 13.06.2018

Hej Trött!

Jag tycker att det nu är viktigt att du koncentrerar dig på att bli frisk och inte på kalorimängder. Läkaren och skötaren vet vad de pratar om och vill ditt bästa. I din situation kan det kännas skrämmande och svårt, vilket är mycket förståeligt. Jag tycker att det skulle vara bra ifall du kunde prata öppet med din skötare och läkare om hur du känner dig och vad det är du oroar dig över.

Kämpa på!
<3 Ira

 

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Kroppen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
26.10.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2018 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!