Är det ett yrke?

12.10.2009
Hej!

Är dialogklippare ett yrke? Det kan inte vara det, eftersom vi aldrig får betalt. I alla fall inte i Österbotten. Hur skall någon höra vad som sägs i filmer om inte någon gör så att det som sägs hörs? Vi vill ha 120 euro / timme och betald semester. Är det vi som är dumma då vi jobbar även fast vi inte får betalt? Antagligen.

Mvh,
Klosse J. Wistbacka
Talesman för Dialogklipparna i Österbotten, or.f.
18.11.2011

Tack för din fråga! Webbredaktören har nu skickat den vidare till nätverket av experter. Svaret publiceras här på Våga Fråga! under den underkategori du valt så fort vi fått svaret från experten.

Hej Klosse!
Jag har skickat vidare det här både till Föregångarna och till en kontakt jag har på Arbetskraftsbyrån, ska vänta och se vad de kommer med. Men faktiskt, dialogklippare verkar inte vara något vanligt yrke iallafall, om man kollar på mol.fi:s Yrkesinfo (länk nedan) finns det inte ens där. Men som sagt, jag ska ha våra experter att forska lite i saken och återkommer,

hälsar Liselott, webbredaktör (som torde vara ett yrke, även om min titel är ungdomsinformatör)

Tillägg: Hej, nu svarade min kontakt på Arbetskraftsbyrån, men hon hittade inte heller dialogklippare i någon av sina yrkes-listor, så antingen finns det inte eller så ingår det i något annat yrke. Så tyvärr, mitt enda uppslag är nu att du kontaktar något fackförbund, tex har Akava en massa special-underkategorier, de kanske vet mer!
Hälsar webbredaktören

Ykresinfo

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Sedan då corona är över är jag intresserad av att söka jobb i Norge. Men undrar hur det skulle funka rent praktiskt. Tex.
1. Vad är levnadskostnaderna där? (Hyra på liten lägenhet, mat, hushålls...
Läs mera

Hej,
Brukar ni ta emot sommarvikarier vid Decibel och vart (telefonnummer/mail?) ska man höra av sig isåfall?
Läs mera

Hej,
Brukar ni ta emot sommarvikarier vid Decibel och vart (telefonnummer/mail?) ska man höra av sig isåfall?
Läs mera

hej, jag undrar var man kan söka och vad det finns för sommarjobb i min kommun
Läs mera