Fråga

21.02.2021
Hej, min pojkvän gör sin militärtjänstgöring just nu och är borta mellan 3-4 veckor varje gång de är i tjänst. Det går helt okej, men problemet är att han aldrig ringer till mig. Han har ringt 3 gånger på dessa 2.5 månader han varit inne. Jag har sagt att han gärna kan ringa då det passar men han säger att "det är alltid andra i rummet" så han vill inte prata. Vi skickar endast meddelande då efter kl. 22. Då jag sa förra gången han for att jag kommer att sakna sig sa han att han kommer sakna mig också men jag tror att du saknar mig mera.
Då mitt ex var i militären pratade vi på Skype nästan varje dag. och nu har min pojkvän inte tid att ringa eller känner inte ens ett behov av att få prata med mig.
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta. Anonym
luckan

UngInfo svarar

24.02.2021

Hej!

Tack för din fråga. Militärtjänstgöringen kan vara en lite knepig period i många förhållanden och olika personer reagerar olika på att vara ifrån varandra. Svårt att säga varför din pojkvän inte vill ringa, det vet han bara själv. Men beroende på vilken tjänst man har i militären så varierar det ganska mycket hur man har tillgång till sin telefon. Det kan också vara som han säger att det känns obekvämt att tala inför andra, kanske de andra inte ringer hem och han blir rädd att verka annorlunda. Kanske han har mycket på gång i militären och inte hinner sakna dig eller sin vardag pga. det.

 

Men förstår att det känns lite konstigt för dig och det kan ju nog ge en känsla av osäkerhet gällande ert förhållande. Tycker det skulle vara bra att ni kunde tala om det. Kanske han kan förklara mera varför han inte vill ringas och du kunde berätta att det gör dig lite osäker. Det är alltid bra om man kan vara ärlig i sin relation och säga vad man vill och hur man vill bli behandlad. Tycker det är helt förståeligt om du vill ha lite mera kontakt om han är inne flera veckor i sträck. Kanske ni kan komma överens om att han ringer en viss dag eller tid om han har möjlighet att snabbt tala ostört.

 

Hoppas ni kan komma fram till något som känns bra för båda. Det låter inte av din beskrivning som att din pojkvän medvetet vill såra dig, men att han kanske inte riktigt tänker på hur det känns från din synvinkel. Kanske han inte har haft ett distansförhållande tidigare och inte tänkt på att det kräver lite ansträngning från bådas sida.

Lycka till, om er relation annars fungerar bra så lönar det sig att försöka reda ut saken med att tala med varann.

 

/Alexandra, ungdomshandledare, Luckan UngInfo

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!

Har en pojkvän som vid aggression blir fysiskt aggressiv. Han har söndrat en playstationdosa i minsta detalj och kastat olika grejjer. För två veckor sen när han var alkoholpåverkad kastade ha...
Läs mera

Hej jag är en tjej och jag tror jag tycker om min tjej kompis. Men jag vågar inte säga det för jag är rädd att förlora henne. Vad ska jag göra?
Läs mera

Hej! Jag råddar till det för mig själv!
Läs mera

Jag är intresserad av en tjej och har hört från hennes vänner att hon är/vart intresserad av mig också, vi har träffats ett par gånger själva och rätt många gånger i grupp.
Våra vänner har liksom sett...
Läs mera