Fråga om sex

24.11.2020
Hej

Om man inte har varit med tjej ( Menar i sängen) Är det bästa att säga det till henne.? Eller märker hon det.?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

01.12.2020

Hej,

Att man är oskuld är inte nödvändigtvis någonting som märks. Det att man har haft sex tidigare betyder inte nödvändigtvis att man skulle veta hur man skall göra eller vara bra på det. Sex handlar trots allt mer om kommunikation och samspel än prestation.

Sex är ju alltid spännande och nervöst då det sker med en ny människa. Så även om man har haft sex tidigare så kan det kännas som om det är första gången om det är en ny partner som är betydelsefull för en.  Det man i så fall skulle märka det på att någon är oerfaren är att hen försöker göra allting väldigt snabbt för att dölja sin osäkerhet. Men om du tar tid på dig och försöker att verkligen se din partner och ge hen en fin upplevelse så tror jag inte att det skulle märkas att det är din första gång.

Sen är det en helt annan sak att jag inte tycker att det är en skam att man är oskuld. Nån gång skall ju vara första gången för alla och det är inte ett självändamål att man har haft många partners. Så om det känns som att du vill berätta att det är din första gång så skall du absolut göra det. Det jag dock tycker att du skall öva på på förhand är att trä på en kondom - eftersom det nästan alltid blir lite fumligt då man är nervös. Så ju vanare din hand är vid det desto smidigare går det. Oddsen att sex blir lyckat är också större om man inte är full - eftersom du då är mer medveten om vad som händer. Så även om jag kan förstå att man kunde önska att dämpa sin nervositet lite på förhand så är det helt enkelt bättre om man är vaken och alert.

Lycka till :)

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Ööh är de sexual abuse ti klappa sin flickvän på pannan med snabeln? (Dosiln)
Läs mera

Hej! Jag o min bästa killkompis var kåta och ville testa hur det skulle kännas att ha sex, vi klädde av oss och stoppade in snoppen i varandras rumpor, vi höll bara på i ca. 3 sekunder o bytte sedan v...
Läs mera

Hej! Jag har nu sett en tjej ett par gånger nu och jag tycker att vi klickar relativt bra. Vi har tittat på film med varandra och det leder till att vi efter filmen hånglar och tar på varandra. Hon sa...
Läs mera

Hej! E det farligt att skicka nudes. Menar sådana där inte ansiktet syns men en kroppsdel eller kroppen.
Läs mera