Hej

09.09.2021
Hej!

Kan man äta minipiller fast ens pappa har problem med blodtryck?
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

09.09.2021

Hej,

I många fall måste det avgöras från fall till fall om minipiller passar eller inte. Du skriver att din pappa har högt blodtryck, men eftersom det kan finnas många olika orsaker till det så innebär det inte automatiskt att minipiller är uteslutet för dig.

Jag tycker att du skall diskutera saken med barnmorskan/hälsovårdaren på preventivrådgivningen, så kan ni tillsammans komma fram till vilket preventivmedel som skulle passa dig bäst.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, jag är en 18-årig flicka som tar Azalias minipiller och jag har nu försenad mens (vet detta kan bero på pillren, har tagit dem 3+ månader). Har även samlag med kondom. Undrar bara hur stor risk f...
Läs mera

Hej! Jag har haft hormonspiral i 2 år. Första 4-5 månaderna efter jag lade in den hade jag ännu mens men efter det upphörde min mens.

Men ibland kan jag ändå få mens, om jag synkar med någon i min nä...
Läs mera

Hej, jag satte in en hormonspiral idag, och till min förvåning gjorde det fruktansvärt ont. Jag har förstått att det för de flesta inte gör ont, utan bara ”kniper till” en gång. Ändå tog det jätteont ...
Läs mera

Är rädd för att jag är gravid? Då min mens är försenad 3-4 dagar. Och har ganska regelbunden mens annars. Skriver i privata rutan resten.
Läs mera