Kärleksbekymmer?

23.02.2021
Hej!
Isabella Bengs

Utvecklingspsykologistuderande Isabella svarar

26.02.2021

Hej!

Du behöver absolut inte vara orolig över dina tankar. Det är helt normalt att man fantiserar om någon annan eller tycker att andra personer ser bra ut trots att man är i ett förhållande. Och det behöver inte betyda något annat än att du uppskattar att den killen finns. Det är ju bara roligt att du hittat någon ny person som du klickar bra med.

Jag tror att väldigt många känner precis som du gör. Känner man sig trygg i sitt förhållande gör det inget att man uppskattar andra människor eller spanar in andra. Det är väldigt vanligt att ha en crush på någon annan även om man har en partner. Det är bara mänskligt. Det kan bli problematiskt om man börjar känna att man aktivt vill göra något mer med sin crush än vad man tycker är okej när man är i ett förhållande, men så länge du inte känner ett sånt behov, utan endast fantiserar, är det onödigt att övertänka det hela. Alla har friheten att fantisera om exakt vad man vill, och det betyder inte att fantasierna är något som man faktiskt vill ska förverkligas.

Det låter som att du och din pojkvän har det väldigt bra tillsammans. Jag tycker att du ska njuta av det! Försök att inte övertänka när det kommer till din crush, eftersom det kan skapa onödig oro för dig. Känn dig fri att fantisera, och kom ihåg att fantasierna inte behöver ha något med verkligheten att göra. Du kan vara glad över ditt fantastiska förhållande och att du har trevliga och snygga människor i din omgivning samtidigt. Det ena utesluter inte det andra. :)

Hoppas du känner dig lugnare över situationen!

//Praktikant Isabella

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!

Har en pojkvän som vid aggression blir fysiskt aggressiv. Han har söndrat en playstationdosa i minsta detalj och kastat olika grejjer. För två veckor sen när han var alkoholpåverkad kastade ha...
Läs mera

Hej jag är en tjej och jag tror jag tycker om min tjej kompis. Men jag vågar inte säga det för jag är rädd att förlora henne. Vad ska jag göra?
Läs mera

Hej! Jag råddar till det för mig själv!
Läs mera

Jag är intresserad av en tjej och har hört från hennes vänner att hon är/vart intresserad av mig också, vi har träffats ett par gånger själva och rätt många gånger i grupp.
Våra vänner har liksom sett...
Läs mera