Ekonomiska problem

17.05.2018
Frågan i tilläggsinfon.
Liselott klippt

Ungdomsinformatören Liselott svarar

18.05.2018

Hej!

Nu har jag skickat din fråga till våra splitternya experter, uppsökande ungdomsarbetarna Camilla, Sari och Måns! Svar kommer förhoppningsvis riktigt snart.

Kram, Liselott

Hej!

Om man studerar och har problem med att få pengarna att räcka till så är det alltid bra att ha ett jobb vid sidan av studierna. Jobb hittar man t.ex. via TE-byråns sida eller genom att fråga runt på olika ställen där man kan tänka sig att jobba. På FPA:s sida finns även information om utkomststöd och andra stöd, vilka man under vissa förutsättningar har rätt att få.

Har man ekonomiska problem som man inte själv kan lösa så är det alltid bra att kontakta någon av uppsökande ungdomsarbetarna på orten som har möjlighet att reda ut problemen och berätta om olika möjligheter och vilken typ av hjälp/stöd som finns att få.
Man kan vända sig till uppsökande ungdomsarbetarna med vilka problem/ funderingar man än har!

Hälsningar, Camilla, Sari och Måns vid Aftereight

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, jag funderar på att köpa växter/odla jordgubbar och sälja som sommar syssla men jag tror liksom inte det blir så stort att jag som startar företag. Kan jag bara sälja dem? Finns det nån gräns?
Läs mera

hej jag funderar på att jobba ett extra jobb som betalar mig via paypal. Men dom pengarna är oskattade när dom kommer in på paypal hur skall jag veta hur jag skall skatta på dom pengarna? jag har ett ...
Läs mera

Hej jag skulle vilja köpa en V90…
Läs mera

Hej, jag studerar i Stockholm men planerar inte på att jobba här, utan sommarjobbar alltid hemma i Österbotten. Nu frågar banken om min skatterättsliga hemvist, men eftersom jag får stöd från Kela, är...
Läs mera