Feminism

24.04.2018
Hörde just på er föreläsning var ni bla talade om feminism. Mycket ni sa stämmer inte alls. Ni påstod att i Finland och antagligen andra västeuropeiska länder också att kvinnor och män INTE har samma ekonomiska och sociala rättigheter, vilket är totalt struntprat.
Enligt statistiken har män och kvinnor en exakt lika lön, MEN också enligt statistiken så är det större chans att män arbetar extra och frågar oftare om löneförhöjning. Så före no kommer med era så kallade ”facts” se till så att dom stämmer. I andra delar av världen kanske det stämmer men i Västeuropa absolut INTE en skillnad på könens rättigheter snarare tvärtom att kvinnor har det bättre/lättare. Jär har ni
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

Ungdomsinformatör Ida svarar

24.04.2018

Hej!

Jär har du.. Först och främst vill vi tipsa dig om att läsa artikeln här under...

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/02/24/sa-tjanar-kvinnor-och-man-i-olika-branscher-se-vilken-lonenivan-ar-i-ditt-yrke

Män har inte nödvändigtvis högre lön i alla yrken, MEN om du använder sökfuktionen i artikeln kan du själv se att tyvärr har kvinnor lägre lön i de flesta yrkesgrupper.

Anledningen till att vi tog upp feminism under vår föreläsning var inte i första hand att påpeka de ekonomiska skillnaderna UTAN att konstatera att det fortfarande finns stora skillnader i könens sociala ställning ÄVEN här i Västeuropa.

Vi önskar att du skulle använda din energi och ditt kritiska tänkande till att sträva till ett mera jämställt samhälle. Som vi påpekade under föreläsningen så är inte feminismens grundtanke att smutskasta männen och hylla kvinnor UTAN att sträva till ett samhälle där man har samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter.

Hälsningar Tessi och Ida

3 Kommentarer

  • 24/04/2018 10:22am (6 år sen)

    Håller med

  • 24/04/2018 10:24am (6 år sen)

    Håller med till 100%

  • 01/05/2018 2:40pm (6 år sen)

    Tycker de va ett ganska omoget sätt att svara på det här sättet av er på decibel. Personen skrev uppriktigt och seriöst medan ni svarar ”vi önskar att du skulle använda din energi och ditt kritiska tänkande...”. Tycker det är ett ytterst oproffsigt svar av en portal som decibel som ska svara på alla frågor och vara till hjälp. Känns mer som att personen trampade på en öl tå med denna fråga.

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej, jag funderar på att köpa växter/odla jordgubbar och sälja som sommar syssla men jag tror liksom inte det blir så stort att jag som startar företag. Kan jag bara sälja dem? Finns det nån gräns?
Läs mera

hej jag funderar på att jobba ett extra jobb som betalar mig via paypal. Men dom pengarna är oskattade när dom kommer in på paypal hur skall jag veta hur jag skall skatta på dom pengarna? jag har ett ...
Läs mera

Hej jag skulle vilja köpa en V90…
Läs mera

Hej, jag studerar i Stockholm men planerar inte på att jobba här, utan sommarjobbar alltid hemma i Österbotten. Nu frågar banken om min skatterättsliga hemvist, men eftersom jag får stöd från Kela, är...
Läs mera