Trubbel

14.10.2020
Hej! Privat
kix

Ungdomsinformatör Kix svarar

15.10.2020

Hejsan!

Tack för att du skrev in till oss. Vänskapsrelationer kan vara knepiga, precis som alla relationer, och ensamhet kan vara en svår känsla att handskas med. Fint att du har en bra vän, ta vara på henne. Om jag var du så skulle jag försöka att inte tänka flera månader framåt och oroa dig hur saker ska gå, mycket kan hinna ändra tills dess och det tar enorma energier att gå runt och oroa sig för nåt som potentiellt inte kommer hända. Den energin det tar att oroa sig kunde istället läggas på att börja med någon ny aktivitet som du gillar att göra. Det är i och för sig lättare sagt än gjort nu när samhället är så här nerstängt på grund av coronaviruset, men förhoppningsvis lättare det snart... Min tanke är att hobbyn och intressen är bra startpunkter för att hitta andra som är intresserade av samma sak. Det blir mycket naturligare att hitta vänner den vägen, eftersom man har en gemensam startpunkt och därmed saker att prata om. En person som brinner för något eller är bra på något blir också intressantare för andra att närma sig. Ifall din kompis har andra kompisar så kunde du också föreslå att ni kan göra något alla tillsammans, i så fall kanske du också kunde bli vän med dem.

Nu är ju de flesta ungdomsgårdarna stängda, men annars kan de också vara bra ställen att hänga på om man vill skaffa nya vänner.

Att använda social media kan också vara ett sätt att hitta intressant folk, typ om det finns nån som du är bekant med men skulle vilja bli närmare vän med, så prova att svara ganska ofta på den personens stories och se om den börjar skriva tillbaka.

Angående den vänskapen som inte finns mera så kan jag inte säga så mycket utan mera detaljer, men jag tycker att du gjorde rätt som respekterade dina egna gränser för vad en annan person får göra och inte.

Kom ihåg också att du är bra precis som du är, oberoende av hur många vänner du har eller inte just nu. Det är normalt i ungdomen att vänner kommer och går, och man söker sin plats, sitt gäng. Det kommer nog lösa sig ska du se!

Kramar, Kix

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej!
Jag är nyinflyttad i Vasa, (född 2002, 19år) men har inga vänner. Jag utbildar mig för tillfället men går vuxenstudier så alla är ju äldre än mig. Hur ska jag hitta nya vänner i min ålder? Jag dr...
Läs mera

Hej. Jag har haft en vän/ bekant i 5 år som jag aldrig har känt att jag riktit vill vara vän med. Jag är väldigt snäll nästan för snäll och i början av skoltiden så tog den här vännen mig direkt och j...
Läs mera

Min kompis skär sig för att hen mår så dåligt vad ska jag göra och bör jag säga det till någon?
Läs mera

Hej!

Jag har ett problem. Jag har en bästavän vi är liksom jätte nära som systrar berättar allt och ja ni kan tänka ut resten. Känt varandra i 8 månader nu och liksom klickar såååå braaaaaaa, men jag...
Läs mera