Varför är han såhär?

07.09.2021
Hej! Jag och min pojkvän har varit tillsammans i lite mer än en månad men vi pratade några månader innan. Och då vi är med varandra är han världens gulligaste och verkligen visar kärlek för mig och känner mig jätte omtyckt då, och då vi sedan åker ifrån varandra är han jätte gullig och skickar ”saknar dig” och sånt gulligt MEN när vi ska ”planera” att träffas så känns det som det oftast bara är jag som vill träffas och försöker. Vi bor ungefär 40 kilometer ifrån varandra och vi båda är 15 år så vi har inte bilkort så det är liksom så att man alltid måste fixa skjussen och därför blir det oftast att vi endast träffas på helgerna. och mina föräldrar är så snälla och ställer alltid upp men hans är inte riktigt lika utan är upptagna ganska ofta så han måste oftast köra med en fyrhjuling till mig. Och det är typ oftast jag som frågar när vi ska träffas och sånt och det känns som han oftast är ”upptagen”, han jobbar, är med i ett jaktlag och gymmar så förstår ju han är upptagen men borde han inte också kunna prioritera mig? Han visar verkligen kärlek genom kroppskontakt och pussar och kramar medans jag har lättare att uttrycka kärlek via ord som han inte är så bra med. Fundersam kär tjej

Madeleine, Socionomstuderande Madeleine svarar

09.09.2021

Hej! 
Olika människor visar kärlek och känslor på olika sätt och det är helt okej och det låter ju som att du förstår det och respekterar det vilket är bra. Olika personer är även bekväma med att visa kärlek på olika sätt. Om en människa har svårare med t.ex. att uttrycka sig genom ord så kan de såklart öva på det men det viktigaste är väl ändå att personen kan uttrycka sig när ni är tillsammans.  

Sen tycker jag inte att du ska fundera för mycket över varför han är som han är eller om det betyder något för det låter ju som att han faktiskt bara är upptagen och inte kommer med ursäkter eller undviker dig. Det låter ju som att han vill vara med dig men vet inte när han ska hinna för att han har ett ganska fullt schema, och det hade han säkert redan före ni blev tillsammans och om det är saker som gör han glad och han mår bra av så måste han ju få göra de sakerna.  

Klart att han också ska komma ihåg att prioritera dig för det blir trist om en person ger mer och vill mer i ett förhållande än den andra. Men kommunikation är också viktig så jag tycker du också ska prata med honom om detta så att han vet hur du känner och tänker om saken, och även hur det har varit förut för dig så att han kan förstå dig bättre.
Jag tror inte att han gör något för att såra dig, men han kanske inte vet att du tycker det är jobbigt att han är så upptagen hela tiden, säkert kan han ändra om i sitt schema så att det blir mer tid över för dig/er. 

Det med att alltid du frågar först om ni ska träffas kan ju bero på att du alltid hinner fråga honom före han hinner fråga dig. Testa vänta ett tag och inte fråga av honom så frågar han säkert.  

Att man hela tiden är upptagen ska inte vara en konstant ursäkt i ett förhållande men man ska inte heller behöva ge upp det man tycker om att göra för att man är i ett förhållande. Den bästa lösningen är att hitta ett sätt att kompromissa, något som fungerar för er båda.  

Sen med föräldrarna är det ju olika beroende på vad man jobbar med, hans föräldrar kanske har väldigt krävande jobb eller väldigt långa jobbdagar, och det är ju sådant man inte kan rå för eller ändra på.  

Med nya förhållanden ska man alltid komma ihåg att det är ett nytt förhållande, så man ska inte fundera över hur tidigare förhållanden har gått eller dra med sig “bagaget” från ett tidigare förhållande till ett nytt ett, det skapar bara problem i slutändan. Viktigt är att börja från 0 med en ny människa och ge dem en ärlig chans. Det blir lätt att problem från tidigare förhållanden lämnar spår hos en om man inte bearbetat dem eller fått en förklaring till varför det blev som det blev, men i så fall är det något man måste jobba på hos en själv och inte lägga skulden på en ny människa. 

Mvh Madeleine

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Har snapat med en kille i några dagar, men enda sedan vi började skicka åt varandra har han varit dryg med att öppna mina snapar. När han väl svarar skickar han alltid snällt. Men både idag och igår h...
Läs mera

Hur får jag större penis för mina kompisar vill ha rövsex med mig
Läs mera

Hej! Jag undrar varför min pojkvän inte verkar vilja träffa min släkt, jag tycker det ändå är ganska viktigt men kanske han tycker det är för tidigt eller är nervös?
Läs mera

Hej decibel!
Min fråga är ganska simpel eller jag vill snarare ha ett råd bara. Jag har under tre veckors tid skrivit med en kille och nyligen bestämt att vi ska träffas om två veckor. Vi bor i olika...
Läs mera