Bi??

26.03.2020
Hej...
Jag är tjej och jag har tyckt om en kille i 5 år. Där emellan har jag också varit lite intresserad av 2 olika tjejer. Alltså inte mycket men lite. Det kändes inte på samma sätt som jag känner för killar men kände ändå nått intresse... kan också tycka att tjejer är väldigt snygga att jag som ser en snygg tjej så är jag sådär wow va snygg hon är... är jag Bi? Eller vad är det... har bara två gånger varit sådär ganska intresserad av nån som är tjej men ändå kan jag vara Bi? Jag tycker inte det är ett problem om jag är Bi men jag bara undrar om det låter som att jag är det? 14 årig tjej
Regnbagsankan LOGO1

Regnbågsankan rf svarar

31.03.2020

Hej!

Attraktionen till olika människor behöver inte se likadan ut för att vara giltig (person till person eller kön till kön). Det är inte alls ovanligt att bisexuella upplever att deras attraktion till kvinnor känns olika än den till män. Det är också väldigt vanligt att bisexuella är oroade över om dom är "tillräckligt bisexuella", dvs blir "tillräckligt ofta" attraherade av de olika könen. Om man som kvinna oftast blir attraherad av män, och alltid emellanåt av kvinnor kan man känna att man är "för straight" för att vara bisexuell, och om man om kvinna oftast blir attraherad av kvinnor och emellanåt av män kan man känna att man är "för lesbisk" för att vara bisexuell. Det här är en myt, det stämmer inte överhuvudtaget. För det första kan ingen annan människa på jordklotet förutom du själv definiera din identitet. Identiteten kan förändras under livet, du kan känna på ett sätt nu som sedan utvecklas åt något annat håll senare, och de är båda lika giltiga, sanna och viktiga. Om du känner att "bisexuell" känns som ett bra ord och begrepp och en identitet du vill anamma (om ens bara för dig själv) så är det absolut sant och giltigt.

Jag känner människor som vetat sedan tidig barndom att de är bisexuella, jag känner människor som insett det i vuxen ålder. Vissa säger att de känner att de kan känna en attraktion till alla kön, men att bara det ena könet får dem att känna romantiska känslor. Vissa säger att det är personligheten som får dem att känna attraktion och att kroppen inte har just någon betydelse. För andra har kropparna betydelse, men de blir attraherade av ett mångfald av kroppar. Sexualitet är ett så förskräckligt öppet och stort spektrum att det kan kännas överväldigande.

Till livet hör att man funderar och undrar och experimenterar, man provar på identiteter. Om man provar på något för att sedan inse att man ändrat sig och nu vill backa ur, så har man alltid rätt till det. Du är den enda som bestämmer om dig själv, och om du bestämmer att du inte vill göra ett beslut är det också din rätt. Om du vill göra ett beslut så behöver du inte motivera det för andra, det är sant om du säger att det är sant.

Om du har mera frågor så skicka gärna in på nytt! Önskar dig allt gott.

Hälsningar Regnbågsankan

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.