Kär i äldre tjejer

22.03.2020
Hej!
Jag har en fallenhet för att bli kär i äldre tjejer, är själv 03:a och blir kär i 00:or, men det blir aldrig mer än att mina känslor ger upp eftersom jag aldrog vågar yttra något och de flesta av mina känslor stannar på insidan. Delar i min rädsla att yttra något är att jag rädd för att dem inte är bi eller lesbiska och 3 år äldre. Jag är på nytt inne i ett crush och vågar inte säga något. Vad kan jag göra? Jag vet att hon är singel. Musikern
Julle fyrkantig2

Ungdomsledare Julle svarar

26.03.2020

Hej Musikern och tack för din fråga!

Det är inget fel att bli kär i någon som är tre år äldre. I den åldern som du är i så är det kanske inte så överdrivet stor åldersskillnad. Vissa saker finns det förstås, men det är inget som jag tycker att du behöver fundera på. Den som blir kär i dig, fast den är några år äldre, väljer inte dig för att du är en viss ålder, utan den tycker om dig för den du är.

Om du inte har kommit ut till henne – eller någon annan – så kan det ju vara en början, ifall du känner dig redo. Du behöver självklart inte komma ut om du inte känner dig redo, i den saken måste du tänka på vad som känns bäst för dig. Om ni på något sätt redan känner varandra och om du är öppen med din sexualitet, så kanske hon förstår vinken i alla fall och säger direkt hur hon vill ha det, alltså att hon säger ”tack men nej tack” eller så vill hon lära känna dig också.

Om det är så att du väljer att komma ut till henne så kom ihåg att trots att du gillar henne berättigar det inte att hon får vara elak mot dig eller förminska dina känslor, allt kan skötas på ett schyst sätt.

Ta kontakt med den här tjejen. Prata lite om allt och ingenting och se vart det leder. Kom bara ihåg att vara respektfull och trevlig i alla lägen.

Lycka till,
hälsningar Julle

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.