Kärlek och kompisar

14.01.2020
Hej jag har en kompis som har en pojkvän
Men hon har glömt bort mejj. Hejjj
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

21.01.2020

Hej,

Förlåt att du har fått vänta på ditt svar.

Tyvärr är det ganska vanligt, speciellt i den ålder där du befinner dig nu och framåt - att personer som skaffar en partner glömmer bort sina vänner lite. Det är verkligen jättetrist då det händer, och jag tycker att du gör helt rätt om du tar upp saken med din kompis.

Det är å ena sidan helt förståeligt att hon vill umgås med sin pojkvän, och nyförälskade människor kan vara lite hopplösa på det sättet att de blir nästan blinda för allting annat. Men det är synd om hon inte själv förstår att hon inte kommer att klara sig helt utan vänner - en pojkvän kan inte fylla ALLA funktioner utan man måste ha flera vänner än bara honom. Dels skulle antagligen deras relation också må bättre om de inte alltid umgicks bara på tu man hand utan även tillsammans med andra.

Jag tycker alltså att du skall ta upp saken med henne, att du känner dig utanför då hon inte hör av sig. Att du givetvis förstår att hon är kär och lycklig - och att det är en fantastisk sak - men att hon borde minnas att hon har andra vänner också och prioritera dem med. Kanske ni kan hitta på saker och umgås alla tre, eller i ett ännu större gäng?

Som tur brukar den första förälskelsefasen gå över efter ett tag, så då får man hoppas att hon hittar tillbaka till dig. Kärleksförhållanden i er ålder brukar sällan vara livet ut, medan kompisförhållanden ofta kan göra det. Om hon är en riktig vän så kan hon nog hantera det fast du säger till att du känner dig bortglömd - och då försöker hon fixa det.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.