Lögner

22.03.2020
Hej! Igår kväll for jag och min vän till Esse,för att träffa kompisar. Mina föräldrar visste att jag skulle dit men inte min kompis mamma. Mina föräldrar hade sagt att de kunde föra oss till Esse, men INTE hämta. Nu var det så att min kompis inte ens fick fara till Esse så hen hade sagt att hen skulle till mitt hem under kvällen. Så vi kom dit till Esse och hade jätte roligt. Sen när klockan var 22:00 ringde vi till min mamma och sa lögnen att min kompis mamma inte svarar och hon inte har svarat under hela kvällen. Till sist kom mina föräldrar efter oss. När vi kom hem och hade fört hem min kompis så sa min mamma att hon skulle kontakta min kompis mamma för att kolla upp vad som verkligen hände. Jag blev så rädd att mina föräldrar och min kompis föräldrar skulle få veta sanningen. Och nu har jag raderat min kompis mammas telefon nummer ifrån min mammas telefon och har panik!!!! Vill verkligen inte att de ska få veta sanningen. Kan ni hjälpa och berätta vad jag ska göra snabbt!
Johanna Nylund

Praktikant Socionomstuderande Johanna svarar

23.03.2020

Hej!

Jag förstår att det är en jobbig situation!

Tyvärr har jag ingen lätt lösning som du vill höra. Det bästa är att du berättar precis vad det var som hände för din mamma. 

Det blir snabbt att man ljuger sig ur en jobbig situation, men för att vara ärlig tror jag redan din mamma vet hur det ligger till. Många mammor har en superkraft och ser när barnen ljuger.

Det är jobbigt att berätta sanningen när man har ljugit om något, men det är nog det bästa du kan gör och jag tror din mamma kommer uppskatta det också.

Hoppas det löser sig!

Kram 

Johanna

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.