Avföring akut p-piller

25.01.2021
Hej!
Jag tog ett dagen efter piller (levonorgestrel abece) på morgonen runt kvart i 11 och sedan gick och la mig. Vakna nu runt ett och var tvungen och gå på toa. Det var ganska löst och var inte så mycket avföring, men är orolig att pillret inte funkat. Behöver vara orolig eller är det okej?

Mvh
Orolig tjej
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

26.01.2021

Hej,

Jag tror inte att du behöver vara orolig över att pillret inte skulle fungera p.g.a. detta. Man skall nog ha kraftig diarré för att det skall påverka saken.

Nu får du bara vänta. Kom ihåg att din mens kan bli råddig av att du tog pillret, så stressa inte om mensen kommer tidigare eller senare än normalt. Och ta alltid ett graviditetstest för säkerhets skull 3 veckor efter att du tagit ett akut p-piller, eftersom de inte är 100% säkra.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hur säkert är det att ha sex om man använder både kondom och äter p-piller?
Ätit p-piller i 2 år å har flytningar ibland men de påverkar väll inte hur bra de skyddar under sex?
Läs mera

Måste föräldrarna veta om att man ska börja med p piller?
Läs mera

Hej!

Jag har använt Zoely i 3 månader. Min första mens hade jag sjukt paha mensvärk medan andra var mycket lindrigare. Är på mitt sista sockerpiller och har inte ännu fått mens. Är det normalt att m...
Läs mera

Hej! Samma frågeställare som ställde frågan om p piller gratis tills man är 20. Enligt min barnmorska är det endast tills man är 20 man får det gratis? Ska det verkligen vara 25 år i hela Finland?
Läs mera