Själen

Här kan du söka efter frågor i kategorin Själen!

Välj i menyn (till vänster på större skärm) under sidan "Själen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Väljer du exempelvis sidan "Humöret och måendet" visas de frågor som ställts i den kategorin och sökfönstret gäller bara frågor inom Humöret och måendet.

För att söka på alla frågor i arkivet, använd sökfönstret på sidan Frågor och svar och för att söka på hela portalen (även från Information, Påverka, På gång osv) använder du stora sökfönstret högst uppe på den turkosa delen på varje Decibel-sida.

Decibels egna ungdomsinformatörer och expertnätverk svarar på frågor från de 11 egna medlemskommunerna, medan frågor från andra kommuner besvaras av UngInfo eller Ungdomsliv - Nuortenelämä här på Decibel.

Sök frågaStäll en fråga

Dåligt minne
11.07.2018
Hej, de senaste halv året har jag fått väldigt dåligt minne. Jag menar VÄLDIGT dåligt minne om någon frågar t.ex. vad jag gjorde igår så får jag stå och tänka ett tag och jag glömmer ändå något. Vad beror det på kan jag bättra mitt minne? Och jag sover minst 8 timmar per natt.
Visa hela frågan och svaret
Hej, de senaste halv året har jag fått väldigt dåligt minne. Jag menar VÄLDIGT dåligt minne om någon frågar t.ex. vad jag gjorde igår så får jag stå och tänka ett tag och jag glömmer ändå något. Vad beror det på kan jag bättra mitt minne? Och jag sover minst 8 timmar per natt. Minne
ida sundqvist
Ungdomsinformatören Ida svarar:
Besvarad: 13.07.2018

Hej!

Svårt att säga vad det beror på bara utifrån det du skriver. Men min första tanke är stress, jag får uppfattningen/de låter som om att du har ganska mycket som du gör. Det är absolut inte konstigt att man glömmer saker, de gör alla. Va inte så hård mot dig själv. Ha i åtanke att man ibland behöver den tiden när man bara får varva ner.

Superbra att du sover 8 h per natt, de i din ålder behöver ca 9-10 h sömn per natt. Så försök kläm in en till sovtimme. Och om du har mobilen nära dig när du sover, sätt den på flygplansläge eller helt av. Så du får chansen till att få en god och återhämtande djupsömn. De du kan se över är att du äter ordentligt, om får du de näringsämnen du behöver för att din kropp skall fundera. Här kan du läsa mera om vad kroppen behöver.

Ta hand om dig!

Kram, Ida

Skriv kommentar
Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Dölj

Tillbaka till Själen

Mera information:

OBS! Vissa frågor & svar kan ha några år på nacken (finns redan tusentals frågor med svar i arkivet), och eftersom allt från teknik till läkemedelsindustri ständigt förnyas och förbättras kanske inte fakta i svaren längre är aktuella. Ställ då din fråga på nytt, så får du färsk information. Den 18.10.2013 förnyades även hela portalen Decibel.fi och alla tidigare frågor flyttades innan dess över till ett nytt webbhanteringsprogram. Därför kan det se ut som om att exempelvis frågor från 2011 besvarats först i augusti 2013, fastän de besvarats i medeltal bara några dagar efter att de ställdes.

Senast uppdaterad:
04.08.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2018 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!