Gravid?

27.01.2021
Hej. Under tiden jag hade mens så hade jag och min pojkvän kondom då vi hade sex under andra dagen tror jag om jag minns rätt. Antingen 3 eller fjärde dagen så kom det bara pyttelite blod, så då hade vi sex utan kondom och han kom i mig flera gånger.
Äter daylette o har tagit alla piller som jag ska och jag fick mens den fjärde sockerpillersdagen. Men kan jag vara gravid då vi hade sex utan kondom då vi jag hade mens? Stressad tjej
27.01.2021

Hej,

Eftersom du äter p-piller så behöver du inte oroa dig över att bli gravid (så länge du tar dina piller som du ska alltså.) Du är skyddad hela tiden med dina p-piller, även under de dagar som du äter sockerpiller. Så det finns ingen egentlig anledning att använda kondom om det är graviditet du oroar dig över.  Men om du är osäker på att du eller din partner är friska så skall ni använda kondom för att skydda er mot könssjukdomar tills ni har testat er.

På basen av det du skriver behöver du med andra ord inte vara orolig över graviditet.

Kram,

Tessi

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hur säkert är det att ha sex om man använder både kondom och äter p-piller?
Ätit p-piller i 2 år å har flytningar ibland men de påverkar väll inte hur bra de skyddar under sex?
Läs mera

Måste föräldrarna veta om att man ska börja med p piller?
Läs mera

Hej!

Jag har använt Zoely i 3 månader. Min första mens hade jag sjukt paha mensvärk medan andra var mycket lindrigare. Är på mitt sista sockerpiller och har inte ännu fått mens. Är det normalt att m...
Läs mera

Hej! Samma frågeställare som ställde frågan om p piller gratis tills man är 20. Enligt min barnmorska är det endast tills man är 20 man får det gratis? Ska det verkligen vara 25 år i hela Finland?
Läs mera