Gravid eller stress? Hjälp!

02.03.2021
Hej, 14 februari så myste jag och min kille lite och han tryckte in den en gång men sen drog han ut den snabbt efter och han kom inte, det var första gången någonsin jag gjorde det här. Men nu har jag haft pms, ont i magen och andra symtom som tyder på att jag borde få mens snart men den har inte kommit än, tänker på det varje dag och går runt och nojar över det. Beror det på stress eller är jag gravid? Vad ska jag göra? Hjälp!
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

08.03.2021

Hej,

Precis som du säkert har hört så finna det alltid en risk för graviditet om penisen är inne i slidan och man inte använder skydd. Men just nu finns det inte mycket annat du kan göra än att vänta på din mens i lugn och ro - och då den börjar så vet du att du inte är gravid. (Då kan du börja med dina piller).

Jag tror inte att risken är stor att du är gravid. Om man hela tiden går och känner efter så känner man en massa olika saker i sin kropp - oavsett om man är gravid eller inte. Så sannolikt beror dina symtom mer på stress.

Ta det lugnt.

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! När jag använder tampong så när jag kissar känns det som att den åker ut lite hela tiden och till sist tar det typ ont i blygdläpparna, jag har den ändå ganska högt upp. Är det normalt?
Läs mera

Hej! Jag har tagit yaz ppiller i nu snart 4 år, har gått jättebra och utan problem. Jag fick nyss veta information vid läkaren att det är säkert att inte ta placebo pillren utan bara fortsätta ti näst...
Läs mera

Jag är i slutet av min mens (då en norm. Tampong inte blir helt full på 8 h men jag för säkerhets skull lägger in en sån för att inte blöda igenom ifall att). Lade in en norm. runt 22:45 igår och vakn...
Läs mera

Hejsan,
Jag undrar om det är vanligt att man får kraftig smärta i magen då man ska bajsa när man har mens?
Jag har kollat upp lite o tror inte det är endometrios eftersom jag kan ta receptfria läkem...
Läs mera