P-piller

22.11.2020
Hej, kan man få preventivrådgivning i Vasa om man inte har Vasa som hemkommun? Står att endast personer med Vasa som hemkommun kan boka tid elektroniskt.
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

01.12.2020

Hej,

Om du studerar i Vasa och därmed har din studieadress där, och det är 50km eller mer till din hemadress så har du rätt att boka tid till preventivrådgivningen. Men det är möjligt att det bara lyckas genom att ringa och boka tid (om din hemort är en annan än Vasa). Så jag föreslår att du istället ringer då de har telefontid.

Om du däremot pendlar till Vasa alla dagar och inte har någon adress i Vasa så skall du boka tid till preventivrådgivningen på din hemort.

Kram

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej! Jag tog mitt p-piller vid ca 10:30 idag, sedan gick jag ner (hade inte ätit frukost) och skulle kissa men märkte att jag behövde bajsa då också! Märkte då att det var väldigt löst och kom relativ...
Läs mera

Hej Igen

Jag fråga om det är farligt för kvinnan ha sex om gravid.Vilken sexställen är bäst.?
Läs mera

Hej

Är det Farligt för kvinnan ha sex om hon är gravid.?
Läs mera

Hej jag skaffade p stav i juni 2020 pga att jag var dålig på att komma ihåg mina minipiller som jag tagit sedan sommaren 2019. Innan jag lag in p staven så vägde jag ca 63 kg och nu väger jag ca 73 kg...
Läs mera