Stånd

16.02.2021
Hej. Jag undrar vad man kan göra för att ha stånd längre och hur man ska göra så den inte slaknar
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

16.02.2021

Hej,

Det är inte så lätt att svara på din fråga eftersom jag inte vet om du syftar på ett specifikt problem med att hållas hård eller om du menar i största allmänhet att du skulle vilja lära dig att kontrollera din utlösning bättre?

Många människor har en lite felaktig bild av hur länge ett "normalt" samlag brukar pågå. Och i många porrfilmer får man en felaktig bild av både hur länge det räcker och hur det genomförs. Det är helt normalt då man är yngre att man inte är lika bra på att hålla tillbaka sin utlösning, och p.g.a. nervositet är det också ganska vanligt att man kan ha problem med att hållas hård. De flesta av dessa problem brukar lösa sig av sig själv dels genom att man har en och samma partner - som man litar på och sex känns bekvämt med, och genom att man lär känna sin egen kropp bättre.

Det du kan göra då du onanerar är att försöka lära dig känna igen känslan strax innan du kommer. Så då du märker att du närmar dig den känslan och snart skall få utlösning så saktar du ner tempot och försöker lugna ner kroppen - sedan fortsätter du. På sikt kommer det förhoppningsvis att göra dig bättre på att kontrollera din utlösning. Oftast hänger orgasmen och utlösningen ihop och sker samtidigt, och efter det är det helt normalt att kroppen behöver tid att återhämta sig innan man kan få stånd/utlösning nästa gång.

Om det är någonting specifikt du funderar över så får du gärna skriva in på nytt. Du kan skriva frågan i hemliga rutan om du tycker att det känns pinsamt.

Kram,

Tessi

 

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Tjena, jag undrar om man är gravid hur mycket påverkan har det på fostret tex om man röker, dricker alkohol eller tar droger ?
Läs mera

Hejsan.
Jag har nu haft mensvärk de 4 senaste dagarna, men jag har inte haft någon mens. Min menscykel är lite oregelbunden, men brukar ändå vara ganska samma, det kan hoppa nån dag från månad till må...
Läs mera

Hej
jag är en 17 åring tjej som har under drygt 2 dygn nu haft otroligt ont i min övre del av magen precis nedanför brösten,sjäv har jag aldrig kännt av en sådan smärta som jag gör just nu.Det känns ...
Läs mera

Hej! Jag och min pojkvän har varit tillsammans i över 1,5 år. I januari ryckte han in i militären och skall vara där enda till december. Det känns jobbigt för både mig och honom. Den senaste tiden har...
Läs mera