Utbildning

18.01.2021
Hej! Jag har en tid funderat på att börja studera till något, har inget yrke som jag vet att jag absolut vill jobba med men det är ju bättre att pröva på än inte alls. Jag undrar nu hur man skall gå till väga om jag vill studera till merkonom på t.ex distans som kvällsstudier eller som vuxenstudier? Har en grundexamen inom ett annat yrke från förut.
Patricia Donner

Magister i Allmän- och Vuxenpedagogik. Studerar till elev- och studiehandledare. Patricia svarar

22.01.2021

Hej!
Roligt att höra att du går i sådana tankar och förstår att det kan kännas oklart vad du vill göra i framtiden. Huvudsaken är att du hittar något område som verkar intressant och kan ge dig vidare intressant möjligheter i yrkeslivet.

I Åbo vid Axxell startar faktiskt en flerformsutbildning till merkonom för vuxna på svenska på nätet för första gången hösten 2021. Det betyder att utbildningen ordnas med hjälp av inlärningsplattformen Itslearning, 1-2 närstudiedagar/vecka vid Axxell i Åbo och 4-3 distansstudiedagar i veckan. Som studerande kan du delta i närstudierna via nätet, genom t.ex. online undervisning och denna form av studier gör att du kan arbeta till viss del på sidan om, trots att det är heltidsstudier. Läs gärna in dig på länken jag infogar HÄR.

Du kan studera till merkonom via YA som vuxen i Vasa/Närpes också och börja lite när som helst, men vad jag förstår så erbjuder de inte distansstudier på samma sätt som t.ex. Åbo nu kommer börja göra.
HÄR kan du läsa mer om Vasas/Närpes merkonomutbildning. 

Du har alltså en fin chans att lyckas uppnå ditt önskemål redan hösten 2021.
Hoppas jag hjälpte dig en vit på vägen!

Med vänliga hälsningar,
Patricia Donner

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

hej, kan man bli antagen via betyg till arcada och novia om man är andragångssökande?
Läs mera

Hej!

Jag tänkte söka till kronoby povakos program, och har hört från en kompis att de har ett inträdesprov dit.

Vad går inträdesprovet ut på? är det ett fysiskt inträdesprov?
Läs mera

Hej!

Jag kommer söka till klasslärare i vår men undrar om urvalsprovet (vakava-provet) kommer ordnas på campus i Vasa eller på distans som förra året?
Läs mera

Hej, i min högstadieskola är flickorna och pojkarna indelade i separata gymnastikgrupper vilket jag kan tycka är bra för att alla ska våga ta plats och utvecklas. En del av oss flickor har disskuterat...
Läs mera