Vaccin mot covid

26.01.2021
Hej, när kommer vi som är i runt 20 års åldern vaccinera oss ? Eken
Tessi klippt

Hälsovårdare och sexualrådgivare Tessi svarar

26.01.2021

Hej,

Tyvärr kan jag inte ge något exakt svar på när vaccinationerna kan börja ges åt unga vuxna. Först ut med att vaccineras har varit vårdpersonal, och efter det äldre människor. Sedan vaccineras de som tillhör någon riskgrupp och först efter det "vanliga" människor. Detta beror på att de som är unga och inte tillhör någon riskgrupp generellt klarar av covid-19 bättre än de folkgrupper som vaccineras före (åldringar och de som tillhör riskgrupper).

På senaste tid har det stått mycket i nyheterna om att vaccinet inte har kunnat delas ut riktigt enligt den tidtabell som man hade hoppats på eftersom tillgången till vaccin har varit otillräcklig, men du kan lita på att alla inblandade hela tiden gör allt de kan för att befolkningen så fort som möjligt skulle få sitt vaccin.

Så tills dess så gäller det bara att fortsätta med försiktighetsåtgärderna så bra man kan. Hålla god hygien och avstånd till andra människor. Jag VET att det känns supertråkigt och jag tror att de flesta känner att tålamodet börjar ta slut och att man bara skulle vilja leva "som vanligt", men bara vi alla orkar kämpa vidare ett tag till så har vi bättre förutsättningar att ta oss vidare så fort som möjligt.

Håll ut!

Kram,

Tessi

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Hej. Jag har beställt en waist trainer från shein och nu har jag lite frågor.
Hur många timmar om dagen ska man ha på sig den?
Kan organen skadas?
Kommer man få en smalare midja av den?
Tacksam f...
Läs mera

Hej, jag har några frågor om mina katter som jag inte vet var jag ska ställa.

Först undrar jag hur jag bäst tränar min yngsta katt att vara ensam? Tänker att det skulle vara bra för henne att lära si...
Läs mera

Hejsan jag är kär i en tjej men har blivit friendzonad och det tycker jag är trist skulle gärna villja vara i lag med henne hur göra.
Läs mera

Hej! Jag undrar, kan man/får man sälja en ridhjälm som man har ramlat av med? Alltså som har fått en smäll, men inte har några synliga skador. Eller är det som att sälja en bilbarnsstol som man har kr...
Läs mera