vad ska jag göra?

23.11.2020
Hej! hur ska jag ta mig till när jag inte vill bo hemma längre som 16 åring? Tjejen som inte vet vad hon ska göra
after eight

Uppsökare Camilla, Sari och Ida svarar

30.11.2020

Hej!
När man är minderårig och vill flytta hemifrån så bör det vara med föräldrarnas/förälderns tillåtelse och det kan vara svårt att få ekonomin att gå ihop ifall föräldrarna inte hjälper till . Är man under 17 år så får man fortfarande barnbidrag, vilket betyder att man inte har möjlighet att få studiestöd eller bostadsbidrag.
Ibland kan det finnas olika problem i familjen som gör att man skulle vilja flytta hemifrån, då kan man kontakta socialen och se ifall de kan hjälpa till. 
Ifall det känns som om man vill ha stöd och hjälp med detta så kan man få hjälp av uppsökande ungdomsarbete. (I Jakobstad, Pedersöre, Nykarleby, Kronoby och Larsmo hittas kontaktuppgifterna till uppsökarna HÄR)

Hälsningar, Camilla
uppsökande ungdomsarbetare

 

P.S. Om du i framtiden vill skriva av dig mera om sånt som känns jobbigt i din hemmiljö är du alltid välkommen att skriva in till oss igen!
Kram, Kix på Decibel

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Ställ en egen fråga

Skriv kommentar

OBS! Ställ din fråga vid Våga fråga.

Jag vill bara veta om jag faktiskt måste ha med pappan att göra hela livet efter att han var otrogen mot mig EFTER att ha gjort mig gravid. Jag går varje dag med sån otrolig ilska i kroppen kan knappt...
Läs mera

moro. ho kan ja få mam å lysen på me tå vi argumenterar. ho e så satans einvis å villint lysen tå ja kombe me na vetit ti säga, ho bara lägger imot å komber me edi klassisk att du bor i mett hus så du...
Läs mera

Hej!
Jag har ett familjeproblem. Min mamma lider utav anorexi och det går även ut över andra familjemedlemmar. Hur kan jag gå tillväga för att hantera detta?
Läs mera

Hej! Hoppas verkligen man är anonym här...
Jag hade sex med min syster igår. Min BIOLOGISKA syster. Samma mamma samma pappa. Hon är 17 år gammal och jag fyllde nyss 19. Jag ska inte ljuga, har alltid ...
Läs mera